Szeged

Ázsiai ízvilágú kolbász a Dorozsmai Böllérnapon + képek

Ázsiai ízvilágú kolbász a Dorozsmai Böllérnapon + képek

Jobbnál jobb ételek színesítették a rendezvényt

Márton Andrea
2024. február 18., vasárnap
Fotó: Gemes Sandor gemes.sandor@gmail.com
Ázsiai ízvilágú kolbász a Dorozsmai Böllérnapon + képek

Tegnapi nap folyamán lezajlott a nagyszerű hangulatú hagyományőrző Dorozsmai Böllérnap.

Hetedik Böllérnapot tartottuk meg Kiskundorozsmán, amely kiegészült egy kolbásztöltő, illetve sütő versennyel, mivel a jelenlegi jogszabályok miatt, sajnos nem engedélyezett itt helyben feldolgozni a sertést, mint valamikor régen

 - mondta lapunknak Ruzsa Roland önkormányzati képviselő.

Kihangsúlyozta, ettől függetlenül fontosnak tartották, hogy megtartsák a böllérnapot, ezért a nevező csapatoknak darált húst biztosítottak.

Idén közel 40 csapat jelentkezett a megmérettetésre – 10 fős csapatokban. Rájuk az a feladat várt, hogy elkészítsék Kiskundorozsma legfinomabb kolbászát, amihez sátrat, asztalt, padokat és 5 kiló darált húst biztosítottak a jellemzően barátokból, családtagokból és ismerősökből összekovácsolódott csapatoknak. Olyanok is akadtak, akik már évek óta részt vesznek a jó hangulatú eseményen.

A csapatok ezen felül igyekeztek különféle finomságokkal készülni, a sült kolbász mellett reggel sült császár, sült vér, de még hambuger is készült.

 

Közel ezer ember látogatott ki a rendezvényre

 

 

 

A rendezvényen a felnőtt program mellett, gondoltunk a gyerekekre is, számukra helyben sütött fánkokkal és meleg teával kedveskedtünk, illetve a művelődési ház termében kézműves foglalkozást tartottak, ahol egy játszósarok is megtalálható volt.

Az elkészült disznóságokat szakértő zsűri bírálta el. A Kiskundorozsmán működő éttermek tulajdonosait, illetve séfjeit kérték meg, hogy az elkészült kolbászokat értékeljék.

A három zsűritag: 

Puszta Zoltán, a szegedi Vanilla Bistro üzemeltetője, az ő séfje Szemendrei Zsuzsanna és Géczi Tibor, aki három vendéglátó egységet is üzemeltet (Pizza e Pasta, Tratorria iL Divo, Borostyánkő Kisvendéglő)

 - nagy örömmel vettek részt ennek a versenynek az értékelésében.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindazoknak, akik a támogatásukkal hozzájárultak, hogy ez a mai nap létrejöhessen

- mondta Ruzsa Roland.

A képviselő szerint a közösségi összejöveteleknek hatalmas ereje van, hiszen a dorozsmai emberek nagyon szorgalmasak, ezért is tartja fontos feladatának, hogy megfelelő kikapcsolódási lehetőséget tudjunk biztosítani a szürke hétköznapok mellett. Az első helyezett egy vásárlási utalvány mellett, elviheti a Börcsök Szilveszterről elnevezett kupát. Ruzsa Roland szerette volna ha ez a rendezvény róla is szólna, hogy méltóképpen megőrizzék az ő emlékét, hiszen korábban Kiskundorozsmán dolgozott, népszerű volt, és számtalan helyi rendezvénynek ő volt főszakácsa.

 

Miután a zsűri összesítette a pontszámokat, elérkezett a várva várt eredményhirdetés. A zsűri által legjobbnak ítélt kolbászt Farkas Tibor és csapata készítette, így ők kapták a Börcsök Szilveszter kupát. A második helyen Lovai István és csapata végzett, harmadik helyen pedig Kolompár Ivánék lettek. A zsűri egy különdíjat is kiosztott, amit Oláh Krisztián érdemelt ki az édes-savanyú fűszerezésű kolbászával.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.