Szeged

A római számokba is belebukott az IKV

A római számokba is belebukott az IKV

Szesztörvényre hivatkozik az IKV a lakástörvény helyett

Kovács György
2024. január 4., csütörtök
A római számokba is belebukott az IKV

Az IKV lakásbérbeadások hátralékkezelési tájékoztatójában a szesztörvényre hivatkoznak.

Csarnó Zsuzsánna, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója

 

Az IKV honlapján jelenleg is hibásan elérhető tájékoztatóban az 1993. évi LVIII. törvényre hivatkoznak, amely a bérfőzési szeszadóról, jövedéki szabályozásról és ellenőrzésről szól. Valószínűleg az 1993. évi LXXVIII. törvényt akarták volna írni, ami már a lakástörvényről szól, azonban ez a szilveszteri mulatsághoz közeledve senkinek sem tűnt fel az IKV-nál, amit Csarnó Zsuzsánna, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója még aláírásával is ellátott.

A hibára Chovanecz Kata hívta fel a figyelmet közösségi oldalán. A kormánypárti képviselő az esettel kapcsolatban megjegyezte, 

Jogsértések, visszaélések, fenyegetések. 
Évtizedek óta törvénytelenül működik az IKV, a szegediek kárára értelmezi legtöbbször  a társaság a  jogszabályokat, a nem létezőket is. 

Hozzátette, készül egy tartalmas levél - jogszabályi hivatkozásokkal tele - amit nemcsak a társaság vezérigazgatójának, hanem a polgármesternek, a jegyzőnek, a felügyelőbizottság tagjainak és a kormányhivatal illetékes osztályának is megküld, hátha valaki csinál végre valamit.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.