A pénteki közgyűlésre hangolt a pénzügyi bizottság

2017. április 26., szerda · Egy hozzászólás

penzbizottsagi_ules04_gs

A tavalyi és az idei költségvetés kiegészítéseiről, módosításairól szavaztak a bizottság tagjai. Költözik a Tourinform irodája, felújítják két önkormányzati társasház villamoshálózatát. Az elmúlt év céges eredményeivel elégedett az MSZP. Tovább »

Az IKV dolgozói szemétszedéssel bátorították a lakosságot a környezetük tisztán tartására

2017. április 21., péntek · 14 hozzászólás

ikv_szemetszedes003kf

Több tízmillió forintos költséget jelent az IKV SZINT üzletágának az illegális szemétlerakás. Azt tanácsolják a lakosságnak, hogy a központi segítségkérése helyett a kisebb problémákat önerőből oldják meg.
Tovább »

Mostantól be kell számolni az IKV-nak arról, hogyan áll az értékes városi ingatlanok eladása

2017. március 30., csütörtök · Hozzászólok

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

A városüzemeltetési bizottság ülésén az ingatlan bérbeadás mellett az eladás, s ez utóbbinak az ellenőrzése is szóba került. Felújítják végre a Vedres utca mellett a Fűrész utcát is, ez utóbbira hosszú ideje várt a helyi lakosság. Szentistványi István kérdései nem maradtak el most sem, de meglepően pozitívan fogadták Rácz Tibor javaslatát, amelyet meg is szavaztak. Tovább »

Szegedi Jobbik: Ne kótyavetyélje el a város ingatlanvagyonát!

2017. március 22., szerda · 10 hozzászólás

racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

Nem támogatja a szegedi Jobbik az önkormányzati ingatlanvagyon áron aluli kiárusítását – jelentette ki Rácz Tibor, a párt helyi alelnöke. A városüzemeltetési bizottság következő ülésére egy előterjesztést is készít, mely szerint végig nyomon szeretnék követni az értékesítési folyamatot minden érétkesebb ingatlan esetén. Tovább »

Szentistványi szerint Botkának csak a szavai baloldaliak, a tettei nem

2016. november 10., csütörtök · 4 hozzászólás

rakpart_hajlektalanok01kf

A független képviselő az utóbbi 10 napból hozta három példáját, amelyek nem egy szociálisan érzékeny városvezetés képét mutatják. Módosító indítványokat nyújtott be, hogy a problémák egy részét orvosolhassák. Tovább »

52 nap után visszakapcsolták a gázt a Széchenyi tér 8-ban

2016. november 10., csütörtök · Hozzászólok

szechenyi8_001kfAkár dupla ennyi napig is tarthatott volna a gázvezetékek felújítása, ha a vizsgálatokhoz szükséges közel tucatnyi szervezet és a lakók nem működtek volna együtt – mondta Kardos Kálmán, az IKV Zrt. vezérigazgatója a Széchenyi tér 8. alatti társasház kapcsán. A gázszolgáltatás négy lakás kivételével újraindult, mert a gázóracsere még nem történt meg mindenhol.
Tovább »

700-900 ezer forintos tartozások – az IKV-t hibáztatják a Jókai utcai ház lakói

2016. november 8., kedd · Hozzászólok

jobbik_ikv_sajttaj003kf

Még mindig nem oldódott a Jókai utcai társasház elszámolási problémája. Kis jövedelmű nyugdíjasok, minimálbérből élő felnőttek is kaptak több százezer forint tartozásról számlát. Tóth Péter a pénzügyi bizottságnak és Botka Lászlónak is írt az ügyben. Az IKV elismeri, hogy komoly problémát jelent az érintett családoknak a kusza számlázás, de a helyzet kialakulásáért a Főgázt okolják. Tovább »

Egy korábbi 50 ezer forintos lakásért ma 75 ezret kérnek havonta Szegeden

2016. július 20., szerda · 21 hozzászólás

alberlet02jav_gsIdén sem csökkentek, inkább 5-20 százalékkal emelkedtek az albérletárak – legalábbis az Otthon Centrum legfrissebb első félévi, országos adatai szerint. A portálunknak nyilatkozó ingatlanszakértő szerint egy olyan albérletérhez, amelyért ma 75 ezer forintos havi bérleti díjat kérnek, korábban 50-60 ezer forintért is hozzá lehetett jutni. Jó hír azonban a szegedi albérletvadászoknak, hogy már az IKV is beszállt az albérleteztetésbe. Egyetemistáknak kínálnak olcsó garzonokat, óvadék fejében.
Tovább »

Bezárt a Pagoda étterem – civil kritika Szeged “vállalkozásbarát” önkormányzatáról

2016. június 30., csütörtök · 118 hozzászólás

pagoda004kf

Június 26-án bezárt a város egyik közkedvelt étterme, a Pagoda. „Sajnálatos, de városunkban ez még önmagában nem lenne hír, sőt ez a tény lehetne akár a bérlő és a bérbeadó vagy tulajdonos ügye, azonban a kényszerű bezárás mögött rejlő okok, az azt megelőző történtek a szegedi városvezetés módszereire, arroganciájára, kíméletlenségére is rámutatnak” – fogalmaz a Civil Városi Unió közleménye, hivatkozva a birtokukban lévő iratokra, dokumentumokra. A CVU írására reagált Kardos Kálmán, az IKV vezetője is, aki tagadja, hogy az ő cégén keresztül akarná az önkormányzat tönkretenni a Pagoda Éttermet. Többször tárgyaltak, de a megbeszélések nem vezettek eredményre – állítja. A rendkívül messzire vezető és a város működése szempontjából is számos tanulsággal bíró Pagoda-történet szálait nyilvánvalóan több írásban lehet majd kibogozni, most ebben az első cikkben tehát a CVU összegzését, helyzetelemzését és az ingatatlant bérbeadó IKV vezetőjének válaszát ismerhetik meg az olvasók. Tovább »

Még mindig vitatják a Jókai utcai ház lakói a fűtésszámlákat – az IKV felajánlotta, hogy megnézhetik a kért dokumentumokat

2016. június 17., péntek · 2 hozzászólás

jobbik_ikv_sajttaj003kf

A Dáni utcában, az IKV székháza előtt tartottak sajtótájékoztatót a lakók és Tóth Péter. Sikerült elérni, hogy az IKV vezetője személyesen fogadja őket. Meggyőzni nem sikerült egymást, de a lakók élnek a cég által felajánlott betekintési lehetőséggel a számlák ügyében. Tovább »

Szegedi Jobbik: A Jókai utcai lakók három hét után is az IKV válaszára várnak

2016. március 24., csütörtök · Egy hozzászólás

jobbik_sajttaj001kf (2)Az IKV évek múlva küldött csak elszámoló számlákat a Jókai utca 7. szám lakóinak, akiknek így több százezres csekkeket kellene kifizetniük. A szegedi Jobbik elnöke, hasonlóan az újszegedi toronyház kálváriájához, egyéni képviselői indítványt nyújtott be az ügyben, és sajtótájékoztatón reagált Martin Schulz Stern magazinban megjelent interjújára is.
Tovább »

Bartha László: A Virág szerződése alapján tárgyaljon az IKV a korábbi bérlőkkel is!

2016. március 7., hétfő · 22 hozzászólás

virag_cukraszda0_gs

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke dicsérte a korábban közérdekű adatigényléssel kikért szerződés tartalmát, de hozzátette, ezeket a lehetőségeket nemcsak az új, hanem a régi bérlők számára is biztosítani kell. Tovább »

Visszacsábíthatóak a vevők és a boltok a plázákból a szegedi belvárosba?

2016. január 13., szerda · 23 hozzászólás

virag_cukraszda0_gs

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület a Virág üzemeltetője és az IKV között létrejött szerződést kérte tavaly év novemberében. Az IKV szerint még karácsony előtt feladták a választ, de az egyesület cáfolja, hogy megérkezett a reagálás. Bartha László szerint a bérleti jog elavult, új korszerűbb ingatlangazdálkodás kell, hogy versenyre kellhessen a belváros az Árkáddal. Kardos szerint nyitott kapukat dönget a TLKE, de vitatja, hogy a bevásárló központoktól visszahódítható a korábbi funkciója a centrumnak. Tovább »

A szezont és a fazont keverték a városüzemeltetési bizottság ülésén

2015. szeptember 24., csütörtök · 2 hozzászólás

bizottsagi_ules01_gs

Szentmihályi és subasai csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítéséről, valamint a távhő túlfizetések rendezéséről vitáztak a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ülésén. Tovább »

Szegedi Jobbik: a városvezetés 35 millióval károsított meg lakosokat! (FRISSÍTVE)

2015. augusztus 11., kedd · 8 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato02kf

Azok a távhőfogyasztók, akiknek túlfizetésük van, valószínűleg elbukják a pénzük a szegedi Jobbik szerint. Tóth Péter sajtótájékoztatóján a szocialista városvezetés felelősségéről szólt, szerinte 35 millióval károsították meg a lakosokat, pedig elkerülhető lett volna ez a helyzet. A párt a szeptemberi közgyűlésre javaslatot dolgoz ki az érintettek kártalanítására. Tovább »

Szegedi Hőszolgáltató Kft.: 2015 áprilisa után a SzeHő Kft. nem végzett szolgáltatást

2015. július 17., péntek · Hozzászólok

Tévesnek és alap nélkülinek nevezte a Szegedi Hőszolgáltató Kft. a Civil Városi Unió “Újabb díjemelés Szegeden!” című, hírportálunk által megjelentetett közleményét. Tovább »

Tóth Péter: miért szed be az IKV olyan pénzeket a fogyasztóktól, ami fölött nem rendelkezhet?

2015. június 24., szerda · 10 hozzászólás

SZS20140909_toth_peter_jeloltbemutato_sajtotajekoztato_002

“Miért szeretnének a szegedi távhő fogyasztókkal olyan szolgáltatást megfizettetni, ami mögött nem volt valós szolgáltatás?” – teszi fel a kérdés portálunkhoz eljuttatott, Kardos Kálmánnak, az IKV Zrt. vezérigazgatójának címzett nyílt levelében Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője. A levelet az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Szegedi Jobbik: Az IKV nem mindenhol érvényesíti a rezsicsökkentést a távhődíjakban (FRISSÍTVE)

2015. június 23., kedd · 24 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato01kf (1)

A szegedi Jobbik szerint az IKV nem minden díjtételben érvényesíti a rezsicsökkentést. A polgármesteri kabinet reakciójában Bartha László korábbi polgármestere mutogat, aki – a Jobbikhoz hasonlóan – Botka László felelősségére hívja fel a figyelmet. Tovább »

Pénzügyi bizottság: Nyár végéig a SULI-HOST főz a gyerekeknek

2015. június 10., szerda · Hozzászólok

penzbizottsagi_ules01_gs

Az előzetes kalkulációnál több mint kétmillió forinttal többe kerül a Hajnóczy utcai óvoda tetőfelújítása – hangzott el a pénzügyi bizottság ülésén, ahol kiderült, a vakáció végéig a SULI-HOST főz a gyerekekre, majd új közbeszerzési eljárás következik a szegedi közétkeztetésről. Tovább »

Kulturális bizottság: Újabb tízilliókat kap néhány önkormányzati tulajdonú cég

2015. május 6., szerda · 14 hozzászólás

kulturalis_bizottsagi07kfSzinte eseménytelenül zajlott a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság maratonira nyúlt szerdai ülése, egyetlen napirendi pont sem okozott fennakadást. Egyedül az önkormányzati költségvetés módosító előterjesztése körül kellett rendezni a félreértéseket (vagy félreérthetetlenségeket).
Tovább »

“Ne pofázz” – Révész Mihály durván odaszólt Haág Zalánnak a kulturális bizottság ülésén + FOTÓK

2015. március 25., szerda · 31 hozzászólás

kult_biz_ules04_gsEseménydús napot tudhatnak maguk mögött a szegedi képviselők, a szervezeti és működési szabályzat módosítása ugyanis a jogi, a pénzügyi és a kulturális bizottság ülésén is felháborodást okozott. Haág Zalán hosszas szóváltás után és Révész Mihály durva beszólására otthagyta a napirendi pontokat, hátrahagyta az ülést.
Tovább »

Lebutázott LMP és vita a baloldaliságról a pénzügyi bizottság ülésén + FOTÓK

2015. március 25., szerda · Hozzászólok

penz_biz_ules03_gs

Heves szócsaták fűszerezték a pénzügyi bizottság ülését, ahol már azt is magyarázni kellett, hogy ki a buta, a módosító indítványt benyújtó képviselő, az irat tartalma vagy éppen az, aki felszólal. Tovább »

Harcba szállnak az IKV-val a belvárosi lakásbérlők + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2015. március 3., kedd · 26 hozzászólás

ikv24_gs

Az IKV Zrt. nem kezelőként működik, hanem behajtó cégként – vélekedik több belvárosi bérlő, akik szerint az önkormányzati cég nem tartja be a társasházi törvényben leírtakat. Hiányolják a karbantartást, a felújításokat, ezért újabb fórumot szerveznek. Tovább »

A Székely soron a szegedi DK: a közbiztonság fenntartása a rendőrség feladata (FRISSÍTVE)

2015. január 15., csütörtök · 25 hozzászólás

dk_sajtotajekoztato02kf

Tiltakozik a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete a Jobbik azon terve ellen, hogy az Új Magyar Gárda Mozgalom Csongrád megyei szervezetének segítségével biztosítaná a Székely sor 21. szám alatti lakások nyugalmát. A Jobbik szerint a DK is beállt azok sorába, akik a törvényszegők jogait előrébb helyezik Szeged köznyugalmának érdekével szemben. Tovább »

A tervezett tarifaemelésekről és az IKV-s házakról a pénzügyi bizottság ülésén + FOTÓK

2014. december 17., szerda · 14 hozzászólás

penbizottsagi_ules01_gs

A szentmihályi részönkormányzat ügyének újratárgyalását a pénzügyi bizottság sem támogatta. A szerdai ülésen a jövőre tervezett díjemeléseket is megtárgyalták, és elhangzott, hogy a kelleténél 125 millióval kevesebbet költenek az IKV-s bérlakások állagmegóvására. Tovább »

Temesvári 36. – ultimátumot adott a Jobbik, az IKV szerint megindult a szolgáltató váltás (FRISSÍTVE)

2014. augusztus 4., hétfő · 10 hozzászólás

toronyhaz01_gs

Tizenöt napos határidőt adott az IKV Zrt-nek a szegedi Jobbik ahhoz, hogy rendezze a Temesvári körút 36. szám alatti toronyház helyzetét. Az itt lakók szerint az utóbbi két évben a duplájára emelkedett a fűtésszámlájuk, rezsicsökkentést és az épület társasházzá minősítését várják a városvezetéstől. Az IKV szerint augusztus elsejétől megindult a szolgáltató váltás. Tovább »

Szegedi LMP: saját hatáskörét növelné az IKV (FRISSÍTVE)

2014. június 26., csütörtök · 3 hozzászólás

lmp_01_gs

Csökkenő társadalmi és szakbizottsági kontroll – az LMP szerint ezt hozná magával, ha a közgyűlés támogatná az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatójának előterjesztését pénteken. Nagy Ferenc szerint azonban a legdrágább az üres ingatlan.
Tovább »

Temesvári 36. – több százezres elszámoló számlákat kaptak a bérlők

2014. január 22., szerda · 17 hozzászólás

jobbik_rezsi03_gsMeg kell segítenie a városnak a Temesvári körút 36. szám alatti bérlőket, különben utcára kerülnek – mondja Tóth Péter jobbikos képviselőjelölt. A februári közgyűlésre javaslattal is előállnak, mert úgy látják, a bérlők nem tudják kifizetni több százezres gázszámlájukat. Tovább »

Az MSZP nélkül zajlott, döntés nélkül zárult a rendkívüli közgyűlés (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2014. január 3., péntek · 87 hozzászólás

kozgyules11_gsEgyetlen pont szerepelt az egyébként el sem fogadott napirenden: jogértelmezési vita után végül nem szavaztak. A Fidesz-KDNP szerint súlyos törvénysértés történt. Tovább »

Következő oldal »