Szeged

Az Egyetem Napját ünneplik

Az Egyetem Napját ünneplik

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 10., péntek
Az Egyetem Napját ünneplik

Ünnepi szenátusülést tartanak a jeles nap alkalmából. Az SZTE immár több mint húsz éve november 11-én ünnepli az Egyetem Napját.

 

 

 

Ez a nap többszörös ünnep a Szegedi Tudományegyetemen: 1872. november 11-én kezdődött meg a tanítás az intézmény jogelődjének tekintett kolozsvári egyetemen, 1940. november 11-e a Szegeden újonnan alapított Horthy Miklós Tudományegyetem tanévnyitójának napja. 

E jeles napon a Szegedi Tudományegyetem a nagy elődökre emlékszik és emlékeztet, ápolja hagyományait és kitünteti a jelen olyan kiválóságait, akik hozzájárulnak az universitas jövőjének építéséhez.

Az ünnepségen beszédet mond Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

Hagyományosan ez alkalommal adják át a Doctor Honoris Causa Kitüntető Címeket, a Pro Universitate-, a Klebelsberg Kuno-, a Pro Laudanda Promotione-díjakat, valamint az Év Kutatója, az Év Fiatal Kutatója, a Kiváló PhD Témavezető Elismerő Okleveleket és a Csengery János Emlékérmet.

A szenátusülés után az átriumban pohárköszöntőt mond Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.