Bulvár

Pörgős mix-szel nyert a szentesi Bereczki Bence

Pörgős mix-szel nyert a szentesi Bereczki Bence

2017. január 25., szerda
Pörgős mix-szel nyert a szentesi Bereczki Bence
bereczki_bence_01

Szinte az utolsó pillanatig két magyar DJ is versenyben volt az NYDJAY nemzetközi verseny azon fordulójában, melynek továbbjutóiról a közönség dönthetett. A szentesi Bereczki Bence, vagyis Ben Baker a január 15-én lezárult versenyen megelőzte francia versenytárását is, így esélye van továbbjutni a budapesti döntőre, majd végül kijutni Ibizára.

"Minél több műfajból válogattam, igyekeztem ismert zenéket választani. Nem álmosító, felpörgető elemeket raktam a 20 perces mixbe, többek között hip-hop-ot és rockos elemeket is." A 19 éves szentesi

Bereczki Bence

, vagy ahogyan például a Sing-Sing bulikból ismerik, Ben Baker az NYDJAY nevű DJ verseny közönségszavazásáról hozhatta el az első helyezést, összeállítását 47 ezren hallgatták és lájkolták a Mixcloudon keresztül. A siker többek között annak is köszönhető, hogy egy amerikai srác megosztotta 500 ezer fős követőtáborával Bence zenéjét. Annyira népszerű lett, hogy naponta kétezren hallgatták. A szentesi fiatal elérései a média figyelmét is felkeltette, akkora szavazótábort tudhatott magáénak, hogy sikerült megelőznie a hosszú ideig éllovas francia Stamen-t is.

bereczki_bence

"A mixeket szakmai zsűri bírálja majd, ők döntenek arról, ki mehet a budapesti versenyre. Ha beválogatnak, nem ugyanazzal a mix-szel indulok majd, mert szerintem főleg arra fognak figyelni, hogyan kezelik a DJ-k az éles helyzeteket, a stresszt, hogyan tudnak improvizálni. Előre válogatom a zenéket, olyanokat keresek, melyek énekelhetőek, amelyekre a közönség tombolni tud. Amikor megcsinálok egy mixet, mindig visszahallgatom és azok alapján értékelem, ami kritikákat másokkal szemben is megfogalmazok" - folytatta. Bence sokat tanul a nagyok előadásaiból, szerinte a bulihangulat eléréséhez elengedhetetlen, hogy a lemezlovas kapcsolatot tudjon teremteni a közönséggel. Amennyiben a szentesi srácnak sikerül élőben is meggyőznie a zsűrit, úgy esélye van továbbjutni az ibizai fordulóra, ahol újabb versenyben kell megmutatnia magát. A győztes a Fedde Le Grand-ot, Axwell-t és Tujamo-t is képviselő sushi3000 nevű booking irodától kap kétéves szerződést, mely egyenes belépőt jelent a világ legnagyobb klubjaiba. Bencének sokéves álma válna valóra ezzel a nyereménnyel, de mint mondta, annak is nagyon örül, hogy a közönségszavazás által ilyen sokan ismerhették meg őt. "A hétvégén történt, hogy Budapesten odajött hozzám két srác a metrón megkérdezni, én vagyok-e az a Dj, akiről olvastak. Felismertek! Ebből lehet igazán erőt meríteni." Úgy tervezi, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre felvételizik majd mérnökinformatika szakra, ezáltal a fővárosban tudná tovább építeni zenei karrierjét. Bence jelenleg tagja egy helyi producer csapatnak, ahol fellépési lehetőségeket biztosítanak a feltörekvő DJ-knek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.