Bulvár

Vádat emeltek az internetes csalóknak segítséget nyújtó apátfalvi férfival szemben

Vádat emeltek az internetes csalóknak segítséget nyújtó apátfalvi férfival szemben

2016. november 17., csütörtök
Vádat emeltek az internetes csalóknak segítséget nyújtó apátfalvi férfival szemben
szamitogep_laptop_informatika_internet

A Csongrád Megyei Főügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat azzal az apátfalvi férfival szemben, aki bankszámlanyitással nyújtott segítséget falubeli ismerőseinek internetes csalások elkövetéséhez.

A vádirat szerint a vádlott 2012. novemberében nyitott ismerősei kérésére egy bankszámlát a helyi takarékszövetkezetben. A bankszámlanyitást megelőzően ismerősei azt közölték vele, hogy lenne egy jó üzlet, egy kis okosság, amiből neki is lehetne pénze. A bankszámlanyitást követően a vádlott megbízói internetes hirdetéseket adtak fel egy apróhirdetésekkel foglalkozó oldalon, ahol olyan elektrotechnikai cikkeket hirdettek meg eladásra, amelyekkel ténylegesen nem rendelkeztek. A hirdetésekre jelentkező vevők a vádlott bankszámlájára utalták a vételárat, amelyet azután a vádlott 2013. január 21. és március 25. napja közötti időszakban több tételben felvett és azt készpénzben a megbízói részére átadta. A vádlottnak mindebből 10 és 20 % közötti jutaléka származott, figyelemmel arra, hogy alkalmanként 5.000.-Ft-ot kapott megbízóitól. A vádlott társai öt sértettnek mindösszesen 170.000.-Ft kárt okoztak. A főügyészség a vádlottat üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja, figyelemmel arra, hogy arról nem tudott bizonyíthatóan, hogy társai milyen bűncselekményeket követnek el, de mivel a számlájára érkező pénzek bűnös eredetével tisztában volt, a megbízói által elkövetett bűncselekményekből származó pénzeket megszerezte. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni, míg a megbízókkal szemben a sértettek lakóhelye szerinti járási ügyészség emelt vádat csalás bűncselekménye miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.