Bulvár

Vasárnap lesz a nagyszülők világnapja

Vasárnap lesz a nagyszülők világnapja

2016. szeptember 1., csütörtök
Vasárnap lesz a nagyszülők világnapja

Szeptember első vasárnapja a nagyszülők világnapja, erre hívja fel a figyelmet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) közös rendezvénye pénteken - hangzott el az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Király Nóra

, a Ficsak alapítója elmondta, az Egyesült Államokból származik a nagyszülők világnapjának kezdeményezése, de több európai országban - például Nagy-Britanniában és Németországban - is elterjedt már. A három szervezet már tavaly is megemlékezett a nagyszülők napjáról, Magyarországon is hagyományt szeretnének teremteni ennek - tette hozzá. Beszélt arról is, hogy terveik között szerepel a "pótnagyi intézményének" a bevezetése, amelynek lényege, hogy a család nélküli idősek, illetve a nagyszülőktől távol élő családok egymásra találhatnának és segíthetnének egymásnak.

Németh Szilvia

, a Ficsak szóvivője kiemelte, a nagyszülők napján - az anyák, illetve az apák napjához hasonlóan - lehetőség nyílik arra, hogy a családtagok megköszönjék a nagyszülőknek a hétköznapokban nyújtott sok segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.