Bulvár

Keresztrejtvényt ábrázoló műalkotást töltött ki egy 91 éves látogató Németországban

Keresztrejtvényt ábrázoló műalkotást töltött ki egy 91 éves látogató Németországban

2016. július 14., csütörtök
Keresztrejtvényt ábrázoló műalkotást töltött ki egy 91 éves látogató Németországban
keresztrejtveny

Eljárás indult egy 91 esztendős német nő ellen, aki nekilátott megfejteni egy nürnbergi múzeumban kiállított, keresztrejtvényt ábrázoló avantgárd műalkotást.

A Reading-work-piece című, 1965-ben készült képet az avantgárd művész,

Arthur Köpcke

készítette. A keresztrejtvényt ábrázoló alkotáson az "Insert Words" felirat szólít fel a hiányzó kockák kitöltésére. A nürnbergi Neues Múzeum szóvivője elmondta, hogy az idős hölgy, aki szerdán egy nyugdíjascsoporttal látogatott el a kiállításra, golyóstollal töltötte ki az üres kockákat. A múzeum szakértői szerint a műalkotás szerencsére restaurálható. Az ügyet azért jelentették, mivel a magángyűjteményből kölcsönzött képet 80 ezer euróra (25 millió forintra) biztosították. A szóvivő hozzátette, hogy a nő ellen rongálás miatt indult vizsgálat, de nem feltételezik, hogy direkt akarta tönkretenni a képet. A nyugdíjas hölgy a rendőrségnek elmondta: szó szerint értelmezte a kép angol nyelvű szövegét, ezért állt neki megfejteni a keresztrejtvényt. Mint hozzátette, szerinte a múzeumnak fel kellett volna hívnia a látogatók figyelmét arra, hogy ne írjanak bele a képbe. A nyugdíjas csoportot vezető

Gerlinde Knopp

a BBC News szerint elmondta, hogy a kiállításon sok interaktív művészeti alkotás szerepelt, emiatt könnyű volt összetéveszteni egy olyan munkát, ami szintén azok közé volt sorolható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.