Bulvár

Hidegbetörésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Hidegbetörésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2015. november 21., szombat
Hidegbetörésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
hideg_tel_nagykabat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közlése szerint szombaton "hidegbetörés" várható, ennek nyomán több megyében sok esőre, a magasabban fekvő helyeken havas esőre, hóra és lehűlésre is számítani kell.

Az OMSZ a honlapján azt írta: az országtól délre kialakult mediterrán ciklon hátoldalán hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe, a hőmérséklet napközben már nem is emelkedik, sőt elsősorban az Alföldön a reggeli értékekhez képest vissza is esik. Ezzel együtt erős csapadékképződésre lehet számítani. A nap második felében a magasabban fekvő helyeken már havas eső, havazás is lehet - írták. Az MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzés szerint a várható jelentős mennyiségű eső miatt kilenc megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna megyében a nap folyamán akár 30 milliméternél is több eső eshet. Estétől a Bakonyban, a Mecsekben, valamint a Budai-hegyek és az Északi-középhegység magasabb részein havas esőre, hóra vált a gyengülő csapadék. A magasabb régiókban vasárnap reggelig meg is maradhat a hó. Az előrejelzés szerint a hőmérséklet szombaton kora délután 5-8, késő este 2-6 Celsius-fok között alakul. Vasárnap is lehet még néhol havas eső, de akkor már egyre kevesebb helyen várható csapadék. A minimumok 0 és plusz 5, a nappali maximumok 4-7 fok között alakulnak.

Hideg és eső - nem sok jót jósol az OMSZ. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=590820

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.