Bulvár

Megdőlt a hajnali melegrekord

Megdőlt a hajnali melegrekord

2015. augusztus 31., hétfő
Megdőlt a hajnali melegrekord

A meteorológiai nyár utolsó napjára virradóra megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

Mint írták: a vasárnapi egész napos zavartalan napsütés és a tovább fokozódó hőség miatt éjszaka főleg a nagyvárosokban ismét nem tudott enyhülni a forróság, így hajnalban újabb hőmérsékleti rekord dőlt meg. Mostanáig az augusztus 31.-i legmagasabb minimumrekord 23,5 Celsius-fok volt, amelyet 1944-ben Szarvas Bikazugon mértek. Hétfőre virradóra azonban a fővárosban ennél csaknem 1 fokkal melegebb volt a hajnal: Budapesten, a János-hegyen, 24,3 volt. A tartós hőség miatt Nógrád megye kivételével az egész országra első-, valamint másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint hétfőn 32-37 fokig melegszik a levegő. Késő estére 21-29 fok közé csökken a hőmérséklet. Az országos tisztifőorvos által kiadott hőségriasztás kedd éjfélig van érvényben. A hétvégén, az első őszi hétvégén többfelé már csak 20 fok körüli maximumokra lehet számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.