Bulvár

Erdős Norbert európai parlamenti képviselő is ellátogatott az ÁGOTA-táborba + FOTÓK

Erdős Norbert európai parlamenti képviselő is ellátogatott az ÁGOTA-táborba + FOTÓK

2015. július 28., kedd
Erdős Norbert európai parlamenti képviselő is ellátogatott az ÁGOTA-táborba + FOTÓK
erdos_norbert06_gs

Az ÁGOTA-tábor hatodik napján Erdős Norbert is látogatást tett a Doboz-Szanazugban. Mint kiderült, az európai parlamenti képviselő több szállal is kötődik az állami gondoskodásban élő gyerekek országos rendezvényének helyt adó üdülőhöz.

Erdős Norbert

európai parlamenti képviselő az egyetemi éveken követően a Békés Megyei Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány titkára, valamint az alapítvány által működtetett Doboz-Szanazugi Ifjúsági Üdülő vezetője volt, s egészen az országgyűlési képviselő székig hosszú éveken át Békés megyének szentelte életét – még akkor is, amikor a Miniszterelnöki Hivatal kistérségi megbízottjaként hivatása a fővárosban szólította.

Kothencz Jánossal

, az ÁGOTA Alapítvány alapítójával évek óta jó viszont ápol, többek között ezért is kapott meghívást az állami gondoskodásban élő fiatalok tíznapos táborának hétfői állomására. A képviselő egy egész délutánt töltött el a fiatalok társaságában, ahol a mindennapok témáiról és hogylétükről beszélgetett velük.

erdos_norbert01_gs

„Öröm tükröződik a gyerekek arcán, hiszen jó programokat szervezett számukra az alapítvány, tehát elmondható, hogy a doboz-szanazugi tábor sikeresnek bizonyul” – nézett végig a gyerekeken Erdős Norbert. Mint mondta, az ifjúsági üdülő egykori vezetőjeként nagyon örül, hogy a Körös-menti camping sok más táborral ellentétben az 1990-es évek után is fennmaradhatott, a rendszerváltással ugyanis számos üdülő és szabadtéri szabadidős tábor megfelelő irányítás híján szétesett. Az ÁGOTA-tábor több mint 200 fős gyermekének, szervezőinek és önkénteseinek sikerült önfeledt otthont teremteni tíz napra, ahol különféle sportnapokat, báli és kulturális esteket, ügyességi vetélkedőket, s nem utolsó sorban terápiás foglalkozásokat is tartanak a részvevőknek. A tábor életében ugyanis kiemelt fontosságot élvez az önismereti foglalkozások, amelyek keretében a gyerekek pedagógiai programokon keresztül választ kaphatnak olyan fontos, aktuálisan őket foglalkoztató kérdésekre, mint „a ki vagyok én” és a „mit tartogat számomra a jövő”. „Nagyon fontosnak tartom, hogy az állami gondoskodásban élő gyerekek az ilyen táborok alkalmával megfelelő impulzusokat kapjanak. Ez a környezet megteremti számukra, hiszen a természet közelsége révén - akárcsak egy erdei iskolában - állatokkal találkozhatnak a környéken, sőt, a direkt nekik szervezett külön programokon (sportvetélkedők és rendőrségi bemutatók) ügyességükről is tanúbizonyságot tehetnek.”

erdos_norbert03_gs

Az európai parlamenti képviselő reményét fejezte ki azt illetően, hogy jövőre, az ÁGOTA-tábor 20. évfordulójának ismét a doboz-szanazugi üdülő adhat otthont. Kothencz János portálunk érdeklődésére korábban elárulta, a jubileumi ünnepségre még több és még színesebb programkavalkáddal készülnek, összesen 1000 résztvevőnek.

Látogatást tett az ÁGOTA-táborban és beszélgetett a gyerekekkel Erdős Norbert európai parlamenti képviselő.http://szegedma.hu/?p=556131

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.