Bulvár

Ismét lecsaptak Szegeden a Tolvajkergetők

Ismét lecsaptak Szegeden a Tolvajkergetők

2015. június 11., csütörtök
Ismét lecsaptak Szegeden a Tolvajkergetők
image004

Lakossági kérés alapján lépett ismét akcióba a Tolvajkergetők csoportja Szegeden, miután a Londoni körút egyik lépcsőházából rendszeresen tűntek el kerékpárok.

"A lakók kerestek meg minket, hogy tudunk-e segíteni. Mint minden ilyen esetben, most is előre jeleztük, hogy utólag nem tudunk kerékpárokat megtalálni, a sajátjainkat is csak azért szokott sikerülni, mert azok GPS-es nyomkövetővel és egyéb technikai „huncutságokkal” vannak felszerelve. Ilyenkor abban tudunk csak segíteni, hogy felmérjük a kockázatokat és tanácsainkkal látjuk el a lakókat, a biztonságos kerékpártárolás megvalósítása érdekében. A környék egyébként is nagyon fertőzött, nem árt az óvatosság. A közeli szórakozóhelyek és az Árkád környéke is kedvelt vadászterepe a kerékpártolvajoknak, a szegedi kerékpárlopások hozzávetőleg 5 százaléka ezen a környéken történik, ezért a terepszemlét és egyeztetést követően csali kerékpár kihelyezéséről is döntöttünk" - írja portálunkhoz eljuttatott levelében a csoport. A felkínált csali kedden délután 12.55-kor jött mozgásba. Egy magát

B. Szabolcsnak

nevező személy sétált arra egy másik férfival, majd a bicikli láttán előbb leült egy közeli padra, majd egy hevenyészett terepszemlét követően eloldotta a jármű zárját, felpattant rá és eltekert vele. "A rövidke városnézés során útja először a Pulz utcába, majd a Cserzy Mihály utca 20-ba vezetett, ahol végül túladott a járgányon. Az egész nem tartott fél óránál tovább. A ház udvarán persze nem a miénk volt az egyetlen bicikli. A sok limlom között szétszerelt kerékpárok és egy alkatrészekkel teli utánfutó is feltűnt. Nem hiába, a rendőrség értesítésekor az utcanév említésére a nyomozók már mondták is a házszámot. Pár percen belül a helyszínre érkeztek és megkezdték a fellelhető személyek igazoltatását és a házkutatást" - részletezi a történeteket a Tolvajkergetők levele. A helyszínen tartózkodó két fiatal azt állította, a kerékpárt egy ismerős férfitől vették, és nem is sejtették, hogy az lopott lenne. "Minden rendben van, mert írtunk papírt az üzletről" - tették hozzá. "A tolvaj pontosan tudta, hogy a Cserzy Mihály utca 20. szám alatt meg fogják tőle venni a lopott biciklit, a vevő pedig - elmondása szerint - csak 5000 forintot fizetett a 30 ezer forint értékű kerékpárért. A kézzel írt papíron természetesen az ár már nem volt feltüntetve. Bízunk benne, hogy a rendőrség sem fogja életszerűnek találni az előadott mesét és eljárást indítanak az orgazda ellen is! Az üggyel kapcsolatban természetesen még sok a kérdés, ezek kiderítése már a rendőrség feladata lesz, de most is sokat fognak segíteni a lopásról készített videó- és hangfelvételeink" - mutatott rá a csoport, amely két fontos intelmet is szeretne intézni ezúton a szegediekhez: - Ne vegyünk ismeretlen eredetű biciklit 5000 forintért! - Ne tároljuk a kerékpárunkat lépcsőházban, társasházi zárt udvarban!

Hamar ellopták a Tolvajkergetők csaliként kihelyezett kerékpárját Szegeden, 5000 forintért túl is adott rajta a tolvaj - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=546080

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.