Bulvár

A Virágos Magyarországért versenyre 209 település nevezett

A Virágos Magyarországért versenyre 209 település nevezett

2015. június 22., hétfő
A Virágos Magyarországért versenyre 209 település nevezett
muskatli_virag_noveny

A Virágos Magyarországért versenyre az idén 209 település nevezett, a jelentkezők Magyarország teljes területét lefedik, nagy arányban jelentek meg olyan települések, amelyek korábban nem vettek részt a programban.

A projektgazda Magyar Turizmus Zrt. hétfői közleménye szerint a verseny díjkiosztó ünnepségét ősszel Budapesten rendezik meg. A két évtizedes múltra visszatekintő Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt a szervezőbizottság márciusban hirdette meg. A verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása. A megmérettetés települési lélekszám szerinti kategóriákban zajlik majd: külön versenyeznek Budapest kerületei, a 2000 fő alatti és feletti falvak, az 50 000 fő alatti és feletti városok. Az idei év kiemelt témája a településen a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága. A versenyre jelentkezett települések bírálatát június közepétől augusztus végéig kertész, tájépítész és turisztikai szakemberekből álló zsűri végzi. A verseny fődíja Magyarország képviselete a 2016. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében - közölte a Magyar Turizmus Zrt. A Virágos Magyarországért pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., a Földművelésügyi Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Belügyminisztérium, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, a Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Szövetsége, a Város- és Faluvédők Szövetsége, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Balatoni Szövetség írta ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.