Bulvár

Tizenháromezer növényt telepítettek Mórahalom

Tizenháromezer növényt telepítettek Mórahalom

2015. március 30., hétfő
Tizenháromezer növényt telepítettek Mórahalom
morahalom_virag

2014 októberében befejezték a mórahalmi Korzó átalakítását, utolsó lépésként növénysávot alakítottak ki, amelyben évelő és örökzöld növényeket helyeztek el. A Szegedi út kiöregedett, hiányos növényállománya is megújult.

A parkokban, zöldterületeken kialakított virágágyásokba megközelítőleg 9000 db árvácskát és 2500 db hagymás növényt telepítettek. A tavasz beköszöntével az ágyások egyre színpompásabbak, a fák és cserjék is kezdenek élettel megtelni. Egy rövid séta alkalmával a városban élők, illetve az ide látogatók is gyönyörködni tudnak szépségükben. Jelenleg az évszaknak megfelelő munkálatokat végzik a Móraép Nonprofit Kft. munkatársai: - Lemosó permetezéseket végeznek, melynek célja az enyhe tél miatt áttelelő kártevők gyérítése. - Metszéssel a fák koronáinak alakítása, illetve a beteg ágak eltávolítása történik. - Tápanyag utánpótlások folynak, mellyel felkészítik a növényeket, energiát adnak nekik, hogy a későbbiekben fellépő stressz helyzeteket jobban tűrjék. A városvezetés különös gondot fordít a településen található rózsákra, melyek híre már a határon túlra is eljutott, ezért folynak a talaj előkészítési munkálatok, hogy újabb rózsákat lehessen telepíteni. Természetesen a gyepfelületekre is odafigyelnek, ezért néhány napon belül megkezdődik a kaszálás is. A közkedvelt növényládák felkészítése is folyamatban van, melyek kihelyezésére május elején kerül sor.

Virágba borult Mórahalom!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.