Bulvár

26 tonna fenyőt gyűjtenek Szegeden

26 tonna fenyőt gyűjtenek Szegeden

2015. január 6., kedd
26 tonna fenyőt gyűjtenek Szegeden
karacsonyfa01_gs

A legtöbben vízkereszt ünnepén, vagyis január 6-án szabadítják meg ünnepi köntösüktől karácsonyfáikat. Ma reggel még alig néhány fenyő árválkodott a kukák mellett, járdaszéleken. Több mint két hétig tart a begyűjtés.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai városrészenként öt kisteherautóval járják Szegedet, hogy begyűjtsék a szebb napokat is látott tűlevelűeket. A hajdani karácsonyfákat a Sándorfalvi úti hulladéklerakó telephelyre szállítják, hogy ott a komposztáló üzemben újrahasznosítsák maradványaikat. Az elmúlt évek átlagát nézve mintegy 26 tonna karácsonyfát aprítanak össze. A lakótelepeken élőknek egyszerű dolga van: oda helyezzék a fenyőket, ahová a tárolóedények ürítési napon is szokták, míg a magánházas városrészekben heti egyszeri járattal végzik az elszállítást. A hulladékudvarok egyébként nyitvatartási időben ingyen beveszik a fákat.

karacsonyfa02_gs

"Hosszú évek óta mindig kérjük, hogy a lakosság lecsupaszított állapotban helyezze ki a fákat, de sajnos még mindig előfordul, hogy dekorációval együtt dobják ki azokat. Ahogyan az is megesik, hogy a fémtalpat is rajta felejtik, ami darálásnál az aprítógép meghibásodásához vezet" - mondta

Bakacsi Zoltán

szállítási és logisztikai részlegvezető. Hozzátette, a Kaluzál téri városi karácsonyfát várhatóan január második felében szabadítják meg ünnepi díszeitől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.