Bulvár

Szavazással keresik Magyarország kedvenc almafajtáját

Szavazással keresik Magyarország kedvenc almafajtáját

2014. június 1., vasárnap
Szavazással keresik Magyarország kedvenc almafajtáját

Az iskolagyümölcs-program, valamint a magyar alma népszerűsítésére indult rendezvénysorozat egyes állomásain kóstoltatás után a helyszínen, valamint online is lehet szavazni Magyarország kedvenc almafajtájára.

A Nemzeti Iskolagyümölcs-program kommunikációs kampányának keretében háromállomásos roadshow indult, amelynek nyitórendezvényét Nyíregyházán tartották szombaton. A kezdeményezés a Vidékfejlesztési Minisztérium 2013-ban indított almakampányához kíván csatlakozni a tárca szombati közleménye szerint. Nyíregyháza után június 7-én Budapesten, június 14-én pedig Győrben lesz kóstoltatás és szavazás, online szavazni pedig a

kedvencalmafa.hu

internetes oldalon lehet hat héten keresztül. A szavazatok összesítését követően a győztes almafajtát július végén, a zárókonferencia sajtótájékoztatóján jelentik be. A Nemzeti Iskolagyümölcs-program része az Európai Iskolagyümölcs-programnak, amelynek küldetése, hogy hosszú távon szerepet vállaljon a gyerekek helyes táplálkozási szokásainak kialakításában. A programhoz összesen 25 EU-tagállam csatlakozott. A kormány 2010 óta 500 millió forintról 1200 millió forintra emelte a program költségvetési hozzájárulását, így mára már 2032 iskola több mint 538 ezer diákja kap heti legalább két alkalommal, legalább kétféle gyümölcsöt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.