Bulvár

Védett madarakat csempésztek a román autóbuszban

Védett madarakat csempésztek a román autóbuszban

2013. szeptember 5., csütörtök
Védett madarakat csempésztek a román autóbuszban

Vádemelést javasol a rendőrség egy román autóbusz sofőrje ellen, aki védett madarakat próbált átcsempészni a határon - írja a police.hu.

Egy román autóbusz jelentkezett belépésre az országba a Kiszombori Határátkelőhelyen február 7-én. A rendőrök a jármű rakterében egy „csicsergő” csomagra lettek figyelmesek, amiben 50 élő védett madarat találtak. A román sofőr azt mondta az egyenruhásoknak, hogy induláskor egy nő adta át neki a dobozt azzal, hogy azt Olaszországban várják. A lefoglalt fenyőpintyek, meggyvágók, tengelicék, kenderikék és sármány madarak természetvédelmi értéke meghaladta az egymillió forintot. A védett madarakat a Szegedi Vadaspark fogadta be. A Makói Rendőrkapitányság a természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a 35 éves román sofőrrel szemben folytatott nyomozást befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.