Bulvár

Utazás: Andalgók lepik el Párizs rakpartját

Utazás: Andalgók lepik el Párizs rakpartját

2012. október 19., péntek
Utazás: Andalgók lepik el Párizs rakpartját

A francia fővárosban úgy döntöttek, hogy a folyópartot visszaadják a békés polgároknak. 50 éve, amikor Georges Pompidou miniszterelnök a rakpart kiszélesítésével az autóforgalomnak dedikálta a Szajna partját, még a Delon-filmekből ismert régi Renault modellekkel száguldó sikerembereket irigyelte mindenki. A kormány mögül amúgy is csinosan festett a Fények Városa.

Ma azonban már inkább a kormot pöfögő kocsikat átkozzák, nem a száguldó sztárokra emlékeznek. Ezért kezdődik meg az az átalakítás, amelynek első szakaszában 2,5 kilométert adnak a bicikliseknek és andalgó pároknak a bal parton, a Musée d’Orsay és a Pont de L’Alma között. A kezdeményezés nem a semmiből pattant ki. Alkalmi lezárást a párizsiak is ismerik, hogy utcabált tartsanak vagy éppen fövennyel borítsák a partot. Most azonban ez lesz az állandósult állapot. Hallani olyan tervekről is, hogy e szakaszon a vízen sodródó botanikus kerteket látogathatnak a sétálók. Forrás:

http://hvg.hu/utazas/20120912_Andalgok_lepik_el_Parizs_rakpartjat

Párizs Szilveszterkor 5 nap/4 éj

Indulás: 2012. 12.29. Ellátás: 4 hideg büféreggeli, 2 fakultatív 3 fogásos vacsora (9900 Ft/fő) Elhelyezés: középkategóriás szállodában Utazás: AirFrance menetrendszerinti járatával Ár: 122 200 Ft/fő Program:1. nap: A kora délutáni órákban utazás Párizsba, majd. transzfer a szállodába. Este séta idegenvezetővel Champs Elysée-n és a Diadalív megtekintése. 2. nap: fakultatív programok helyi többnyire magyar nyelvű idegenvezetővel, vagy egyéni szabadidő • Délelőtt autóbuszos városnézés helyi idegenvezetővel (többek közt Champs Elysées, Invalidusok, Concorde tér, Vendome tér érintésével) • Délután látogatás Versailles-ba: XIV. Lajos világhírű kastély együttesének megismerése helyi idegenvezető és előreváltott csoportjegy segítségével, majd séta a kastély parkjában Esti séta keretében Montmatre és Sacré Coeur Bazilika megtekintése. Fakultatív vacsora. 3. nap: tematikus szabadidő és/vagy múzeumlátogatás mindenkinek saját érdeklődési területe szerint: • Múzeumbérlet birtokában irodánk idegenvezetőjével: Pantheon; Louvre; Diadalív; Orsay (impresszionisták) • Kötetlenül: Eurodisney; St. Denis Bazilika; Grevin panoptikum; Opera; Fragonard parfümmúzeum Szilveszteri gálavacsora. 4. nap: Egész napos gyalogos és metrós városnézés idegenvezetővel: Cité (Notre Dame; St. Chapelle); Latin negyed utcácskái, templomai; Hotel de Ville; Eiffel-torony (fakultatív); fakultatív hajós városnézés a Szajnán (magyar fordítás mellett) Fakultatív vacsora. 5. nap: Szabadidő (La Fayette áruház), vagy további látnivalók megismerése (Opera), majd délután transzfer a reptérre, utazás haza Az ár nem tartalmazza:Reptéri illeték: 29 900 Ft/fő Fakultatív programok belépői: 2 napos múzeumbérlet: 12 900 Ft/fő Buszos városnézés helyi idegenvezetővel: 9900 Ft/fő Versailles belépővel helyi idegenvezetővel: 19 900 Ft/fő Szajnai hajós városnézés: 3900 Ft/fő Eiffel torony a legfelső szintig: 4900 Ft/fő Szilveszteri gálavacsora: 23 900 Ft/fő L Ecrin étterem a Montmarte-nál -Aperitif -Előétel -Főétel -Desszert -Italok: kávé, bor, pezsgő Francia sanzonok, zene.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.