Bulvár

Maia lett a vadasparkban született kis tapír neve

Maia lett a vadasparkban született kis tapír neve

2012. augusztus 31., péntek
Maia lett a vadasparkban született kis tapír neve

Nemrég adtunk hírt arról, hogy – 10 év óta először – végre nőstény tapír született a Szegedi Vadasparkban. Az állatkert munkatársai névadó pályázatot hirdettek, amelyre nagyon sok javaslat érkezett, végül Maia névre keresztelték.

Sokan szerettek volna nevet adni a kedves kis állatnak: összesen 139-en küldték el e-mailen az ötleteiket. A jobb és kevésbé ötletes nevek közül végül

Kubinszki Diána

által javasolt nevet, a Maia-t választották a kis tapírnak. A Dél-Amerikai ház legifjabb lakója szépen cseperedik, rövidesen megismerkedik a külső kifutóval is, hogy a – remélhetően – kellemes időjárású szeptemberben napközben szabad ég alatt fejlődjön. A gondozók már újabb párzást is megfigyeltek a szülőknél, így lehet visszaszámolni: 13 hónap múlva esedékes az újabb kistapír születése! Akkora Maia is új állatkertbe fog költözni a fajmegmentési program ajánlása szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.