Bulvár

7,5 millió forintnyi ékszert loptak szerdán

7,5 millió forintnyi ékszert loptak szerdán

2012. április 5., csütörtök
7,5 millió forintnyi ékszert loptak szerdán

Mintegy 7,5 millió forint értékű arany ékszer volt a zsákmánya annak a három szerbiai állampolgárságú férfinak, aki szerdán rabolt ki egy szegedi üzletet - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t. Az elkövetőket a bűncselekmény után nem sokkal elfogták.

Szenti Szabolcs

elmondta, szerdán délelőtt Szeged belvárosának egyik - arany ékszereket is árusító - üzletébe ment be három fekete ruhás férfi. A két eladót könnygázspay-vel lefújva ártalmatlanná tették, és egy sporttáskába jelentős mennyiségű ékszert pakoltak be, majd elhagyták a helyszínt. Az egyik eladónak sikerült bekapcsolnia a riasztót, a rendőrség azonnal a helyszínre ért, majd gyors adatgyűjtést és tanúkihallgatást követően elrendelték a gyanúsítottak meneküléséhez használt autó körözését - tudatta a százados. Nem sokkal a rablás elkövetése után észre is vették a járművet az 55-ös úton a mórahalmi rendőrörs munkatársai, utánaindultak, félreállították, majd igazoltatták a benne ülő két fiatalembert. Egyikőjük, a 23 éves sofőr nagyon zavartan viselkedett, ez feltűnt a rendőröknek, ezért fölnyittatták a csomagtartót, ahol a harmadik férfi rejtőzött a megszerzett zsákmánnyal együtt - közölte a szóvivő. A férfiakat őrizetbe vették. Kihallgatásukkor kiderült, hogy előre megtervezték a rablás részleteit, és kifejezetten ezért érkeztek Szegedre. Egyikőjük azzal indokolta tettét, hogy nehéz körülmények között élnek Szerbiában. A rendőrség felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a három szerbiai férfi ellen, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.