Bulvár

Rendőrségi nyugdíjasok együttműködési megállapodása

Rendőrségi nyugdíjasok együttműködési megállapodása

2011. január 26., szerda
Rendőrségi nyugdíjasok együttműködési megállapodása

Együttműködési megállapodást írt alá a magyarországi és szerbiai rendőrségi nyugdíjasok országos szervezetének elnöke kedden délután Szegeden - közölte Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.

Az egyezmény aláírásának előzménye, hogy a Rendőrségi Nyugdíjasok Csongrád Megyei Egyesülete immár évek óta szoros kapcsolatot ápol a vajdasági rendőrségi nyugdíjas egyesületekkel, mely a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság több mint 15 éves határ menti szakmai együttműködésén alapul. A nyugdíjas rendőrök ezideig is rendszeresen szerveztek közös programokat, kirándulásokat külföldi partnereikkel, ahol az élményszerzés mellett a nyelvi akadályokat leküzdve személyes barátságok is szövődtek. A magyarországi Rendőrségi Nyugdíjasok Országos Szövetsége – mely 19 területi egyesületi tagot számlál – ezideig a szlovák nyugdíjas szervezettel írt alá együttműködési megállapodást, melyre a napokban került sor. Ezen új, a szerbiai szekcióval kötött megállapodás tartalmazza a két országos szervezet közötti együttműködés tartalmát, módját és formáját, konkrét keretet adva és országos szintre emelve a helyben már működő kapcsolatot. Az együttműködési megállapodást magyar részről a Rendőrségi Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke,

Havasi Zoltán

dandártábornok, szerbiai részről pedig az országos egyesület elnöke,

Stevan Jakovljević

látta el kézjegyével. Az ünnepélyes aláíráson részt vett

Lukács János

dandártábornok megyei főkapitány,

Marinko Kresoja

, volt miniszer-helyettes, egykori szabadkai és újvidéki főkapitány, Szeged MJV önkormányzata részéről

Boros Gyula

, idősügyi referens, valamint a Csongrád megyei, továbbá a szerbiai határ menti nyugdíjas szervezetek elnökei is - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.