Bulvár

Tizenöt millió forint értékű marihuánát találtak a vámosok Röszkén

Tizenöt millió forint értékű marihuánát találtak a vámosok Röszkén

2010. december 17., péntek
Tizenöt millió forint értékű marihuánát találtak a vámosok Röszkén

Hét és fél kilogramm marihuánát találtak Röszkén egy osztrák autóbuszban, amely Koszovóból Ausztriába tartott; a 15 millió forint értékű kábítószert a hatóság lefoglalta - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Némedi Varga Éva

tájékoztatása szerint a röszkei vám- és pénzügyőri hivatalnál a napokban jelentkezett belépésre egy osztrák autóbusz utasaival. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján szigorított vizsgálatot tartottak. Az utasok és a két sofőr csomagjával leszállt a járműről, azonban két utazótáska gazdátlanul maradt a raktérben. A két sporttáska 9 csomagot rejtett, amelyben összesen 7,5 kg marihuánát találtak. A helyszínen történt meghallgatások során a táskákat senki nem vallotta magáénak. A vám- és pénzügyőrség a 15 millió forint feketepiaci értékű kábítószert lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt eljárást indított. Ezzel a felderítéssel együtt az idén Dél-Alföldön összesen közel 400 kilogramm kábítószert foglaltak le a pénzügyőrök. A "forgalomból kivont" 324 kilogramm marihuána és több mint 70 kilogramm heroin feketepiaci értéke megközelítette az 1,6 milliárd forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.