Bulvár

Kék hírek: a pinceajtóval nem bírtak, falat bontottak

Kék hírek: a pinceajtóval nem bírtak, falat bontottak

2010. október 10., vasárnap
Kék hírek: a pinceajtóval nem bírtak, falat bontottak

Kétszer törtek be ugyanabba az ásotthalmi tanyába két hét leforgása alatt. A tolvajok az első betörés után helyreállított falat újra kibontották. Borért mentek - áll a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság legfrissebb sajtóközleményében.

Az első bűncselekmény szeptember elején történt. Egy 21 éves helybeli férfi italozás közben megbeszélte egy barátjával, hogy betörnek egy közeli tanyára. Kerékpárral el is mentek a tetthelyre. Először a pince bejárati ajtaját akarták kifeszíteni, azonban nem jártak sikerrel. Ekkor nem estek kétségbe. Mint vallomásukban mondták: ha a lakatos szakma nem megy, akkor váltunk a kőművesre. Úgy is lett, kibontották a pince falát. Így jutottak be az épületbe, ahonnan 60 liter bort tulajdonítottak el az ott lévő boroshordóból. Két hét múlva azonban ismét visszatértek, ugyanis a lopott nedűt addigra elfogyasztották. Ismét próbálkoztak az ajtó kifeszítésével, de mivel az nem ment, újra kibontották az addigra helyreállított falat. Mivel a pincében bort nem találtak, körbenéztek az ingatlanban is, ahonnan gázpalackot és hosszabbító kábelt vittek el. A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse a sértett feljelentése után végzett helyszíni szemle és adatgyűjtés során jutott el a bűncselekmény 21 éves elkövetőjéhez és társához. Ellenük lopás miatt indult büntetőeljárás - olvasható

Szenti Szabolcs

rendőrségi szóvivő sajtóközleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.