Bulvár

Nemzetközi Közrendvédelmi Ellenőrzés Szegeden

Nemzetközi Közrendvédelmi Ellenőrzés Szegeden

2010. augusztus 26., csütörtök
Nemzetközi Közrendvédelmi Ellenőrzés Szegeden

Magyar rendőrök mellett ismét találkozhatnak külföldi, ezúttal szerbiai egyenruhásokkal is az állampolgárok Szeged városában szombaton - tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

A „vegyes” járőrpárok a Nemzetközi Közrendvédelmi Ellenőrzés keretében elsősorban a turisták által látogatott helyeket keresik fel, ahol a kikapcsolódni vágyók között nagy számban akadnak külföldről érkezett vendégek is. Az akció célja alapvetően a lakosság és a turisták biztonságérzetének javítása, az idelátogató külföldiek nyugalmának biztosítása, tájékoztatása és segítése. A közös ellenőrzés lényege mindemellett egymás munkamódszereinek megismerése, okmányismeret, és az esetleges nyelvi akadályok leküzdése. A külföldi kollégák a közös járőrözés során ezúttal sem rendelkeznek intézkedési jogosultsággal, ugyanakkor a magyar rendőrök segítségére lehetnek a szerbiai állampolgárokkal kapcsolatos ügyek intézésében. A közös járőrözés augusztus 28-án szombaton délelőtt kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok területén, majd délután a belvárosban fog folytatódni. Hasonló közös járőrözésre egy hónapja, július végén került sor Szegeden és Makón, akkor Romániából, Arad megyéből érkeztek egyenruhások - közölte a sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.