Bulvár

Hamis és veszélyes gyermekjátékokat találtak Nagylaknál

Hamis és veszélyes gyermekjátékokat találtak Nagylaknál

2010. április 13., kedd
Hamis és veszélyes gyermekjátékokat találtak Nagylaknál

Hamisított és a gyerekekre veszélyes játékokat találtak a vámosok egy román teherautóban a nagylaki határátkelő közelében - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága kedden az MTI-t.

A pénzügyőrök az éjszakai órákban állítottak meg egy román kamiont, amely az okmányok szerint gyermekjátékokat szállított. A szállítmányról szóló négy, kézzel írott számla azonban felkeltette a figyelmüket, ezért a rakományt tételesen átvizsgálták - közölte

Némedi Varga Éva

sajtóreferens. A raktérben a számlákon szereplő 2.108 helyett 3.314 játék volt, s a pénzügyőröknek az is feltűnt, hogy a játékokon a fröccsöntéskor keletkezett egyenetlen felület nincs eldolgozva, így az balesetveszélyes is lehet – tudatta az őrnagy. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a játékok igen gyenge minőségű hamisítványok, s a rajtuk található márkajelzés miatt hasonlítanak az eredeti termékekre, így alkalmasak a vásárlók megtévesztésére. A vámhatóság a több mint 5,5 millió forint értékű szállítmányt lefoglalta, s ismeretlen tettes ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást indított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.