Bulvár

Védett madarakat és békatetemeket találtak a vámosok Nagylaknál

Védett madarakat és békatetemeket találtak a vámosok Nagylaknál

2010. március 11., csütörtök
Védett madarakat és békatetemeket találtak a vámosok Nagylaknál

Élő védett madarakat, illetve szintén védelem alatt álló madarak és békák tetemét találták meg vámosok egy közúti ellenőrzés során Nagylak térségében - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Némedi Varga Éva

tájékoztatása szerint munkatársaik szerdán este közúti ellenőrzésre állítottak meg egy olasz rendszámú, olasz állampolgár által vezetett személyautót. A pénzügyőrök figyelmét felkeltette, hogy a jármű utasterében, kalitkákban kilenc élő madarat – tengelicet, calandrapacsirtát, valamint berki, mezei és házi verebet – szállítanak, ezért a további ellenőrzés mellett döntöttek. Ennek során a jármű utasteréből és az autó tetején elhelyezett csomagtartóból 238 példány tollas, illetve kopasztott, fagyasztott madártetem – fehérgólya, vörös nyakú lúd, fenyőrigó, fürj, pacsirta, gerle – valamint 200 békatetem került elő. A szakértő előzetes véleménye szerint a megtalált állatok és tetemek védett fajokhoz tartoznak. A hazafelé tartó sofőr a védett fajok szállításához nem tudott engedélyt bemutatni, ezért a 6 és félmillió forintot meghaladó értékű szállítmányt a vámhatóság lefoglalta, s a sofőr ellen természetkárosítás bűncselekmény miatt eljárást indított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.