Bulvár

Határsértőket fogtak el Csongrád megyében

Határsértőket fogtak el Csongrád megyében

2009. augusztus 21., péntek
Határsértőket fogtak el Csongrád megyében

16 fő határsértőt fogtak el 14 óra leforgása alatt a Bevetési Osztály, valamint a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei - tájékoztatta portálunkat Pál János rendőrségi szóvivő.

Tegnap délután a szegedi határrendészek Tiszaszigeten a Tisza töltésen két feltűnő külsejű személyre lettek figyelmesek, akikről az igazoltatás során kiderült, hogy illegális szerb határátlépők. Ma hajnalban mondhatni 2 óránként kerültek elfogásra határsértők a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén, illetve Újszegeden. Egy szerb állampolgárt a Bevetési Osztály járőrei fogtak el hajnali 03:45-kor. 06:45-kor pedig lakosság segítségével került feltartóztatásra a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei által Tiszasziget külterületen egy szerb nő és hét gyermeke. Vizsgálat során kiderült, hogy a szerbiai asszony gyermekeivel a tegnapi napon indult el Belgrádból a jobb megélhetés reményében. Az elfogások sorozata ezzel még nem ért véget, ugyanis 07:30-kor a szegedi határrendészek a mórahalmi zöldhatárban a bokrok alatt elhagyott ruhadarabokra bukkantak. Gyanújuk beigazolódott, hogy az éj leple alatt határsértők keltek át az államhatáron és vizes, koszos ruhadarabjaikat hátrahagyva, és a tisztát magukra öltve megpróbálnak a mélységben eltűnni. A nyomolvasást követően mondhatni „szagot kapott a falka” és 15 perc kutatást követően Ásotthalom térségében elfogásra került 5 fő koszovói állampolgár (2 férfi, 1 nő és 2 gyermek). Az elfogott, előállított személyek ügyében idegenrendészeti eljárás indult - tette hozzá a sajtóreferens.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.