Sport

Újabb nagyszerű Szedeák győzelem, közelebb a rájátszás

Újabb nagyszerű Szedeák győzelem, közelebb a rájátszás

Locke ismét fantasztikusan játszott

2024. március 17., vasárnap
Újabb nagyszerű Szedeák győzelem, közelebb a rájátszás

Előző héten véget vetett rossz szériájának a Szedeák a Kaposvár legyőzésével. Simándi Árpád és csapata arra készült, hogy hazai pályán megragadják a momentumot és folytatják a jó szereplést a Paks gárdája ellen. A szezon hátralévő összes meccse kiemelt jelentőséggel bír már, hiszen rendkívül szoros a bajnoki tabella állása.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

A mérkőzés első pontjait Locke szerezte büntetőből, erre azonban Kucsora rögtön válaszolt egy kettessel. A szegedi csapat nagyon kapkodott az első percekben és Nicholson faulttal együtt szerzett kosarat. Ezzel a paksiak átvették a vezetést és lendületbe kerültek. Így 5 perc után már nyolc ponttal vezettek a vendégek. A Szedeák mestere pedig időt kért, ennek pedig meg is lett az eredménye, mert egy 11-2 es futással állva hagyták az ellenfelet a szegedi kosarasok és átvették a vezetést. A vendégek edzője ekkor időt kért, hogy elállítsa a vérzést. Ezt követően inkább a védekezés dominált a továbbiakban és mindkét csapat sok hibával játszott. Ebből azonban a hazai csapat jött ki jobban és 20-18-ra nyerte az első negyedet.

A második játékrészt is két büntetővel nyitotta Locke, amire Géringer triplája volt a válasz. Ezt követően végig fej-fej mellet haladtak a csapatok. Azonban a paksiak higgadtabban és koncentráltabban kosárlabdáztak, ezért pár ponttal végig ők jártak előrébb. A Szedeák Locke kosarainak köszönhetően tudta tartani magát. A negyed végén sem tudott ritmust váltani a szegedi csapat így ezt a játékrészt 21-24 re a vendégek nyerték, így tehát 3 pontos előnnyel vonulhattak szünetre.

Félidőben: SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE Paks 41-42.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

A harmadik negyedet Mucza egy nagy triplával nyitotta, majd Lake szerzett labdát és küldött a helyére két büntetőt. Ezzel az 5-0 ás futással lendületbe került a Szedeák. Ezt követően azonban az Ihring-Kucsora-Nicholson trió vezetésével végig meccsben tudott maradni a vendégcsapat és tapadtak a szegediekre. Locke úgyanúgy mint a Kaposvár ellen itt is magasabb fokozatba kapcsolt és az ő vezetésével végig a Szedeák járt előrébb. Ezt követően olyannyira felpörögtek a szegedi kosarasok hogy egy nagy futással teljesen állva hagyták a paksiakat és két perccel negyed vége előtt már kilenc ponttal vezettek. A vendégek ugyan elkezdtek zárkózni a játékrész végén, de ígyis elmondható hogy a harmadik negyedben Locke vezetésével végig a szegedi gárda dominált. Így a Szedeák öt pontos előnyből várhatta az utolsó negyedet. 

A negyedik negyedet Bognár egy ziccerrel nyitotta, de erre Ihring egy triplával válaszolt. Nicholson vezetésével könnyedén bontotta le a hazaiak védekezését a Paks és három perc után már csak egy ponttal vezetett a hazai csapat. Simándi Árpád ekkor időt kért, hogy felrázza csapatát. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a Szedeák Mucza kosaraival el tudott húzni. Azonban a vendégek nagyon harcosan és agresszíven kosárlabdáztak és Nicholson kosaraival három ponton belülre zárkóztak. Ekkor azonban előlépett Bognár Kristóf és több bravúrkosarat is szerzett ezzel pedig a Szedeáknak sikerült leszakítania az Atomerőműt. A vendégek végig nagy energiákat mozgósítottak a felzárkózás érdekében, de a fontos pillanatokban mindig meg tudott villani valaki a szegedi csapatból.

Végeredmény: SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE Paks 92-87.

A mérkőzés hőse ismét Noah Locke volt, aki ezen a mérkőzésen is foghatatlannak bizonyult. Az amerikai légiós 41 pontott szerzett miközben lehúzott 9 lepattanót és még 10 kiharcolt fault került a neve mellé.

 

SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE Paks 92-87 (20-18, 21-24, 26-20, 25-25)

Bajnokság, 24. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Ádám József, Lengyel Ádám József (Balogh László György)

SZTE-Szedeák: Locke 41/18, Bailey 2, Cohill -, Bognár 14, Lake 11. Csere: Mucza 13/6, Balogh 6, Zsíros 5/3, Mayer -.

Atomerőmű SE Paks: Ihring 29/9, Kucsora 13, Géringer 3/3, Nicholson 24/3, Wooten Jr. 2. Csere: Knowles 9, Kovács Á. 4, Dorogi 3/3, Pajor -.

A szegedi kosárcsapat jelenleg a kilencedik helyen, mindössze 1 pontra a már rájátszást érő nyolcadik és hetedik helytől. Sőt, a harmadik pozíciót elfoglaló Szolnoki Olaj is összesen három ponttal a Szedeák előtt.

 

Így értékeltek a résztvevők a találkozó után:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.