Sport

Csaknem egyéves kihagyás után tér vissza versenyen Milák Kristóf

Csaknem egyéves kihagyás után tér vissza versenyen Milák Kristóf

2024. március 30., szombat
Csaknem egyéves kihagyás után tér vissza versenyen Milák Kristóf

Az olimpiai bajnok, 200 pillangón világcsúcstartó Milák legutóbb tavaly áprilisban versenyzett, aztán eltűnt a szem elől.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Most már biztosnak tűnik, hogy az április 9-én kezdődő országos bajnokságon újra rajthoz áll a Duna Arénában Milák Kristóf.

Pénteken fejeződött be Tenerifén a magyar úszóválogatottak háromhetes melegégövi edzőtábora, amely előtt még az is kérdés volt, hogy egyáltalán elutazik-e Spanyolországba az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf is, vagy marad itthon, és újra az edzője nélkül folytatja „csendes” felkészülését a párizsi olimpiára. Milák végül megjelent Ferihegyen, felült a gépre és Tenerifébe érkezve a társaival együtt munkába is állt, bár információk azóta sem érkeztek róla, a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán megosztott tenerifei fotókon sem szerepelt - írja a Magyar Nemzet.

Az edzőtábor pénteki zárónapjának estéjén derítette ki az SzPress Hírszolgálat, hogy régen várt visszatérőként Milák Kristóf is rajthoz áll az április 9-én kezdődő budapesti országos bajnokságon. A BHSE 24 esztendős sportolója tavaly áprilisban, az akkor picit később, 19-én kezdődött, Kaposváron megrendezett ob-n versenyzett legutóbb, akkor a 200 pillangót ígéretes 1:52,88 perces idővel nyerte meg.

Azt most még nem sikerült megtudni, hogy a bajnokságon milyen számban, illetve számokban készül rajtköre állni Milák Kristóf, de vélhetően a két legfontosabb számában, 100 és 200 pillangón elindulhat. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.