Sport

A rossz kezdés megpecsételte a Pick Szeged sorsát: veszprémi győzelem az első meccsen

A rossz kezdés megpecsételte a Pick Szeged sorsát: veszprémi győzelem az első meccsen

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsét játszották. Nagyon nehéz helyzetbe került a Pick Szeged a visszavágóra.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 28., csütörtök
A rossz kezdés megpecsételte a Pick Szeged sorsát: veszprémi győzelem az első meccsen

Mondhatjuk hogy a szezon legfontosabb hazai mérkőzése várt az OTP Bank - Pick Szegedre. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az örökrivális Telekom Veszprém érkezett a Pick Arénába, ahol teljes teltház fogadta őket. Az előző szezonhoz hasonlóan magyar derbit rendeztek a nemzetközi porondon.

Fotó: Kovács Tamás

 

Az említett tavalyi BL-párharc óta hatszor találkozott a két csapat: négy veszprémi és két szegedi siker született. Fontos hír a kezdés előtt: Bánhidi Bence bokáját játékra alkalmasnak találták, így a Pick Szeged csapatkapitánya a pályán lehetett.

(Fotó: Eliza Sólya)

 

Az első percben Mackovsek dobott kapufát, melynek kipattanójából Bánhidi Bence harcolt ki hétméterest, Sostaric lövését azonban hárította Corrales. A következő támadásból a Veszprém megszerezte az első találatot és a vezetést Fabregas révén. Mentális szempontból sem indul jól az összecsapás. Nem kifejezés, hogy nem indult jól: négy vendég gól jött egymás után. A hatodik perc végén szerzett végre gólt a Pick, Stepancic törte meg a jeget (1-4). A hetedik percben kénytelen volt időt kérni Kárpáti Krisztián mert tarthatatlan volt a játék menete. Sok minden nem változott: összeszedetlen és pontatlan volt a szegedi játék, amit könyörtelenül kihasznált a rivális (4-10). A kapuban csere történt, Mikler Roland állt be, de összesen két veszprémi kísérlet maradt ki 15 perc alatt (8-13.)

Mennyire, de mennyire kellett ez: emberhátrányban két gólt is dobott a Pick Szeged, életre kelt az Aréna, négyre csökkent a hátrány. Időt is kért Momar Ilic (10-14). Mikler több fontos védést is bemutatott, a Szeged is képes volt már gyorsindításokból gólt szerezni, tovább közeledni minimálisan sikerült (13-17). Egyre több a hiba a vendég oldalon, mellett pedig feljavult a szegedi védekezés is, aminek látszódott is hatása az eredményjelzőn: 15-18 volt az állás öt perccel a szünet előtt. 2-2 találat született mindkét oldalt a maradék időben, három a deficit a félidőben.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - Telekom Veszprém 17-20

 

Gólváltással vette kezdetét a második 30 perc. Utána viszont ismét előjöttek a meccs eleji szegedi pontatlanságok, amelyeket nagyon szépen köszönt a Veszprém, amely újra ellépett hat gólra (19-25). Kárpáti Krisztián időkérés utána Mackovsek eladta a labdát, a megbeszélt figura nem valósult meg, újabb vendég találat született. Úgy festett sikerült leráznia magáról a szegedieknek az utóbbi rosszabb perceket, ismét sikerült valamelyest közeledni. Imsgard is egyre inkább hozzátette a részét, remek védéseket mutatott be a norvég. A félidő felénél négy volt közte (25-29).

Az utolsó tíz perce úgy fordultak a felek, hogy 4 gól választotta el őket, egyre kevesebb ideje maradt a Szegednek a közeledésre és egyenlítésre (26-30). Kárpáti Krisztián időt kért, mikor csapata ismét hatgólos deficitben találta magát, hét és fél perc volt hátra. A Veszprém nagyon jól menedzselte előnyét, nem sikerült közelebb férkőzni a következő percekben. Corrales remekül védett, többször nem sikerült rajta keresztül jutni. Vendég góllal zárult az összecsapás, hét lett közte. Nagyon nehéz helyzetbe került a Pick Szeged a visszavágóra.

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - Telekom Veszprém 30-37

 

 

Machineseeker Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő 1. mérkőzés, Szeged, Pick Aréna, vezette: Hansen M., Madsen J.
OTP Bank - Pick Szeged - Telekom Veszprém 30-37 (17-20)
OTP Bank - Pick Szeged: Stepancic L., Bodó R., Martins M., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Garciandia I., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B., Imsgard E., Mikler R., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Telekom Veszprém: Fathy O., Descat H., Sandell L., Nilsson A., Elisson B., Ligetvári P., Remili N., Mahé K., Elderaa Y., Pechmalbec D., Vailupau M., Casado M., Fabregas L., Kosorotov S., Corrales R., Jensen M., vezetőedző: Momar Ilic
Kiállítás: Jelinic M. ('17), Kalarash G. ('25) illetve Pechmalbec D. ('22), Remili N. ('33), Ligetvári P. ('54)
Hétméteres: 2/3 illetve 1/1

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.