Sport

Szegedi érmek a tollaslabdázók országos bajnokságán

Szegedi érmek a tollaslabdázók országos bajnokságán

2024. február 5., hétfő
Szegedi érmek a tollaslabdázók országos bajnokságán

A szegedi Mórahűtő Tisza Tollas SE sportolói két érmet szereztek a tollaslabdázók Pécsett rendezett országos bajnokságán. Kereszti Zoltán a férfi párosoknál jutott ezüstig, míg a Pápai Balázs, Pápai Luca kettős a vegyes párosoknál lett harmadik.

 



Az már az ob előtt biztos volt, hogy egyéniben nem lesz címvédés, mivel mindkét tavalyi bajnok, az olimpiai kvalifikációt érő pozícióban álló Sándorházi Vivien és a csekély eséllyel, de ugyancsak az ötkarikás indulásért harcoló Pytel Gergő is Iránban szerepelt a héten. Előbbi a negyeddöntőig jutott, utóbbi a 64 között búcsúzott a nemzetközi viadalon.

 



A pécsi eseményen a Mórahűtő Tisza Tollas SE legjobb eredményét Kereszti Zoltán érte el, aki az egyéniben győztes Szerecz Márton oldalán a döntőig jutott, ahol aztán három szettben vereséget szenvedett. Ugyanitt a Pápai Bálint, Muhari Márton kettős, valamint Pápai Balázs a debreceni Mester Józseffel az oldalán nem került a négy közé.

 



Pápai Balázsnak vegyes párosban viszont jutott érem, testvérével, Pápai Lucával harmadikok lettek. Férfi egyéniben Kóta Máté és Muhari Márton a legjobb 32 között esett ki, míg a döntőt a szegedi egyesület neveltje, Könczöl Ádám vívta, aki három szettben kapott ki Szerecz ellen. A női mezőnyből a pécsi Gonda Daniella három aranyéremmel gazdagodott, hiszen az egyéni mellett mindkét páros versenyszámban bajnok lett.

Összességében elégedett vagyok, ám akad egy kis hiányérzetem

 – kezdte értékelését Pápai Balázs, a Mórahűtő Tisza Tollas SE játékos-edzője. 

Férfi egyesben Máté és Marci is nyerhető meccset izgult el. Jól játszottak, de a kulcspillanatokban sajnos ez az ellenfeleik javára döntött. Vegyes párosban Lucával játszottunk és sikerült bronzérmet szereznünk. Ezt tűztük ki elvárásnak, úgyhogy elégedettek vagyunk. Jövőre merhetünk nagyobbat álmodni. Férfi párosban Bálintnak és Marcinak a sorsolás sem kedvezett, illetve látszott rajtuk, hogy még nem annyira összeszokott duó, de jó úton haladnak, amit öröm volt látni! Mi a Mester Józseffel kihoztuk magunkból a maximumot, Kereszti Zolitól és Szerecz Marcitól kaptunk ki az elődöntőbe jutásért, akik végül a döntőig meneteltek, ám ott a lebonyolítás miatt már nem maradt reális esélyük a győzelemre, Szerecz Marci ugyanis megnyerte az egyest, így a férfi páros döntő volt a negyedik mérkőzése öt órán belül. Fizikailag ezt szinte lehetetlen bírni.

Véleménye szerint a szövetségnek komolyan el kellene gondolkoznia, hogy egy velejéig romlott rendszer helyett új, a sport és a játékosok egészségének érdekeit szolgáló szabályok szerint rendezze meg és bonyolítsa le a felnőtt magyar bajnokságot .
 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.