Íjászat: megküzdöttek az elemekkel az UTC íjászai

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

utc_ijaszat

Az elmúlt hétvégén rendezték Hetényegyházán a pályaíjászok Dél-Alföldi régiós OB kvalifikációs versenyét. Szegedről két kadet korcsoportú és egy felnőtt pályaíjász állt lővonalhoz. A kánikula, a folyamatos szél, időnként változó irányú viharos széllökések tették nehézzé a versenyt. Tovább »

A jövő úszóreménységei a Gyarmatiban

2017. május 25., csütörtök · Hozzászólok

uszas_hmvhely0525

Május 24-27. között rendezik a LXXXIX. Ifjúsági Országos Bajnokságot Hódmezővásárhelyen, amely igazán szoros küzdelmeket ígér. Remélhetően a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda számos siker, és új legenda születésének helyszíne lesz. Az első napon a Hód-Úszó SE háza táján is sikerek születtek, mely elég bátorságot adhat ahhoz, hogy sikeresen zárják az ifi OB-t – írja közleményében a Hód Úszó SE. Tovább »

Fallabda: Vidux-éremeső az egyéni országos squashbajnokságon

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

fallabda_bajnoksag015kf

A szegedi Squash Club Szabadidőközpontban rendezték meg a HungaroSun XXIX. egyéni országos squashbajnokságot. A Vidux Tisza Squash SE játékosai közül Hajnal Helga címvédőként arany-, Csókási Gabriella és Farkas Balázs ezüst-, Sebők Benedek bronzérmet nyert. Tovább »

Squash: országos bajnokságot rendeznek Szegeden

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

HajnalCsokasi

A Squash Club Szabadidőközpontban rendezik meg április 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap Szegeden a 2017-es HungaroSun XXIX. egyéni országos squashbajnokságot. A férfiaknál 32-es, a nőknél 16-os főtáblán küzdenek az érmekért a játékosok. A program mindkét nap 10 órakor indul, az elődöntők, a bronzmeccsek és a döntők vasárnap lesznek. Tovább »

Tollaslabda: történelmi szegedi aranyak születtek az országos bajnokságon

2017. április 3., hétfő · Hozzászólok

sandor

Történelmi sikert ért el a Pécsen rendezett tollaslabda országos bajnokságon a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE két versenyzője, Sándorházi Vivien és Piliszky András, ők lettek ugyanis az elsők, akik ob-aranyat nyertek a szegedi klubnak a felnőttek között. Tovább »

Taekwon-do: öt érmet szereztek az algyői sportolók a Magyar Bajnokságon

2017. március 16., csütörtök · Hozzászólok

17021600_1257707600951042_4838660761192497857_n

Békéscsabán rendezték meg az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét március 11-12-én. Az idei Országos Bajnokságon ünnepelte az 1977-ben alapított Magyar ITF Taekwon-do Szövetség negyven éves fennállását. Tovább »

Íjászat: szegedi aranyak az Országos Bajnokságon

2017. február 14., kedd · Hozzászólok

olimpiai íjászok

A FEHOVA kiállítás adott helyet a Magyar Íjász Szövetség minden szakágában megrendezett teremíjász Országos Bajnokságának. A több napon keresztül zajló versenyek a 3D, a tradicionális, az IFAA versenyrendszer és a WA pálya íjászok is terem országos bajnokot hirdettek. Tovább »

Négy érem a SZVSE-s tájékozódási futóknál

2009. október 21., szerda · Hozzászólok

A hétvégén Szögligeten, az Aggteleki karszton rendezték a tájékozódási futók Országos Normáltávú Egyéni Bajnokságát. A közel 1000 induló szombaton a selejtezőkön, majd vasárnap a döntőkön mérte össze tudását.
Tovább »

Két ifjú szegedi sprinter 2008-as parádéja

2008. augusztus 14., csütörtök · Hozzászólok

Igazi tehetségek bontogatják szárnyaikat a SZEOL-pálya futócsíkján

Fotók: Gémes Sándor

Miközben Pekingben javában zajlanak az ötkarikás játékok, s a világ legjobb atlétái is az utolsó simításokat végzik a fellépést megelőzően, a forró szegedi nyárban azért izzad két tehetséges rövidtávfutó, hogy négy, nyolc vagy éppen tizenkét év múlva akár ők is megmutathassák magukat piros-fehér-zöld színekben a földkerekség legnagyobb sporteseményén. Lengyel Roland és Godaish Martin Péter egy éve dolgoznak Fóris László irányításával a Szegedi Lelkesedés SK-ban. Miközben a felkészülési körülményeik korántsem mondhatók ideálisnak, mindketten óriásit javítottak idén egyéni csúcsaikon, versenyeket sorát nyerték, s oszlopos tagjai lettek a magyar ifjúsági, illetve junior válogatottnak. Tovább »

Véget ért a kajak-kenu ob

2008. június 29., vasárnap · Hozzászólok

Rendkívül szoros csatában dőlt csak el a férfi K-4-esek 200 m-es versenye a szegedi kajak-kenu országos bajnokságon. A tavaly elhunyt mesteredző, Séra Miklós emlékére rendezett futamot a Karsai Gergely, Kugler Attila, Bodor Attila, Varga Norbert összeállítású egység nyerte hat ezredmásodperces (!) előnnyel. Tovább »

Kajak-kenu ob: Janicsék párosban is győztek

2008. június 28., szombat · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor – SZEGEDma

A szegedi Janics Natasa Kovács Katalinnal (képünkön balra, illetve jobbra) megnyerte a női K-2-esek 500 méteres versenyét a szegedi kajak-kenu országos bajnokságon szombaton, így a négyes után párosban is készülhet az olimpiára.
Tovább »