Sport

Eb 2024: így készül a magyar válogatott

Eb 2024: így készül a magyar válogatott

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 30., kedd
Eb 2024: így készül a magyar válogatott

A tervek szerint márciusban Törökország és Koszovó, az Európa-bajnokság előtt pedig Írország és Málta ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott - erről Csányi Sándor, az MLSZ elnöke számolt be az M4 Sportnak adott interjúban.

Fotó: MLSZ

 

A felkészülési találkozókat még nem jelentették be hivatalosan, ennek oka hogy bizonyos részleteket még tisztázni kell a szerződések aláírásáig. 

Kilencvenkilenc százalék biztonsággal lehet mondani, hogy tavasszal Törökország és Koszovó lesz az ellenfél és itthon fogunk játszani

– mondta Csányi Sándor. 

A törökök tavaly megverték Horvátországot és Németországot is, míg a koszovóiak a leendő csoportrivális Svájccal kétszer is döntetlent játszottak a selejtezőben.

Később, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt Írországgal játszunk – a szövetségi kapitány kérése volt egy Skóciához hasonló stílusú csapat – és Málta lesz még az ellenfél. Írország idegenben, Málta itthon, valószínűleg valamelyik vidéki stadionban vagy a Groupama Arénában

 – foglalta össze az MLSZ vezetője.

 

Az Európa-Bajnokság beosztása az A csoportban:

Svájc (Köln, június 15-én, szombaton 15 órától),

Németország (Stuttgart, június 19-én, szerdán 18 órától),

Skócia (Stuttgart, június 23-án, vasárnap 21 órától).



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.