Sport

Az örökrangadó újabb felvonása következik a Pick Arénában

Az örökrangadó újabb felvonása következik a Pick Arénában

Idén ötödik alkalommal találkoznak a felek Szegeden.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 11., szombat
Az örökrangadó újabb felvonása következik a Pick Arénában

A K&H férfi kézilabda liga 9. fordulójában rendezik az örökrangadót, Európa egyik legnagyobb rangadóját. Szombaton 17 órakor csap össze a Pick Szeged és Telekom Veszprém, a helyszín a Pick Aréna.

Olyan ütközet nem létezik a két csapat között, amely tétnélküli lenne, ennek a párosításnak mindig hatalmas a presztízse.

 

Fotó: Karnok Csaba. 

 

Az előző héten szünetelt a bajnokság és a Bajnokok Ligája is, hiszen válogatott hét volt, így a játékosok a különböző nemzeti csapatokkal készültek.

A magyar kézilabda-válogatott a felkészülés első meccsét Szegeden játszotta, a nemzeti csapat a lengyelek elleni győzelemmel debütált a két éve átadott Arénában. 

A Pick-játékosok közül a szegedi mérkőzésen Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán is pályára lépett, míg a második találkozón Békéscsabán Bodó, Szita és a lengyel csapatban Szymon Dzialakiewicz játszott.

 

Fotó: Cseh Peter. 

 

Idén eddig négy alkalommal találkoztak Szegeden a felek: két hazai és két vendég siker született. 

Az elmúlt szezon alapszakaszában 30–28-ra verte a Pick a legnagyobb riválisát, míg a bajnoki döntő első találkozóján 31–25-ös szegedi siker született. A két győzelemig tartó párharcot végül a veszprémiek nyerték, így bajnokok lettek.

A K&H férfi kézilabda bajnokság idei kiírásában mindkét csapat hibátlan még, ez szombaton biztosan megváltozik. 

A bakonyiak több dobott, a Tisza-partiak kevesebb kapott góllal rendelkeznek. Eggyel több meccset játszva a tabella első helyét a Telekom Veszprém foglalja el, és onnan várhatja az összecsapást.

Mikler Roland a magyar válogatott első szegedi edzése előtt nyilatkozott lapunknak, melyben elmondta, hogy mennyire lehetséges ketté választani azt a tényt, hogy egyik nap még egy öltözőben ül a veszprémi játékosokkal, nem sokkal később pedig már ellenfélként csap össze velük az örökrangadón:

 

A találkozó előtt a Pick Szeged korábbi vezetőedzőjét, Juan Carlos Pastort is köszöntik. A spanyol tréner felkerül a Legendák Falára.

A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: pickhandball.hu

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.