Sport

Legendás szegedi labdarúgóra emlékezett a szegedi KDNP

Legendás szegedi labdarúgóra emlékezett a szegedi KDNP

2023. október 9., hétfő
Legendás szegedi labdarúgóra emlékezett a szegedi KDNP

A szegedi születésű egykori harmincháromszoros magyar válogatott labdarúgó Kocsis Lajos halálának 23. évfordulóján tartott megemlékezést a szegedi KDNP nevében Haág Zalán és Ruzsa Roland.

„Fontos, hogy példaképeket állítsunk a mai fiatalok elé"-Haág Zalán

A Csikó becenéven ismert labdarúgó a Móravárosi Kinizsiben, a Szegedi VSE-ben, a Salgótarjáni Bányászban, a Budapesti Honvédban és a Gyulai SE-ben játszott, tagja volt az 1968-ban Mexikóvárosban olimpiai bajnok magyar válogatottnak, négy évvel később is részt vett a nyári játékokon, Münchenben ezüstérmes lett. Az élvonalbeli bajnokságban 308 mérkőzésen lépett pályára, 112 gólt lőtt.

Negyven méteres átadásai is tűpontosak voltak, cselei kiszámíthatatlanok az ellenfél védői számára, szabadrúgásai, pedig őrületbe kergették a kapusokat.

Kocsi Lajos hosszan tartó súlyos betegség után 2000. október 8-án hunyt el Budapesten.

Móravárosról indult a pályafutása Kocsis Lajosnak

„Fontos, hogy példaképeket állítsunk a mai fiatalok elé, szerencsések vagyunk, mert Szegeden nagyon sok olyan sportoló volt a múltban és van jelenben is, akik a városból indulva világhírnévig jutottak.

Azzal, hogy ápoljuk az emléküket, meg tudjuk mutatni, hogy tehetséggel, szorgalommal és kitartással messze lehet jutni”

-mondta lapunknak a megemlékezés után Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.