Sport

A címvédő ellen arattak bravúrgyőzelmet a szegedi lányok

A címvédő ellen arattak bravúrgyőzelmet a szegedi lányok

2023. október 26., csütörtök
A címvédő ellen arattak bravúrgyőzelmet a szegedi lányok

A MOL OB I. 5. fordulójában az első győzelmét aratta a Szegedi VE női csapata, méghozzá az előző bajnok, Eger ellen. Egy szoros és izgalmas meccsen 9-8 lett a szegedi együttesnek.

Jól kezdett a hazai csapat, sikerült a vezetést megszerezni, azonban fordítottak a vendégek. Ez viszont cseppet sem szegte az SZVE kedvét, mindig sikerült egyenlíteniük. Az első negyedet a vendégek nyerték.

A második negyed fergetegesre sikerült, összejött az egyenlítés, majd a fordítás. A 4-1-es játékrészt követően 7-5 volt a félidei állás.

Az Eger folyamatosan rohamozta a szegedi kaput a második félidőben, de a Szeged hősiesen védekezett, mindenki küzdött, harcolt minden egyes labdáért, blokkért, passzért, hátul megmaradt a stabilitás. Egy döntetlent sikerült kiharcolni a harmadik nyolc percben.

Egyetlen egy találat született az utolsó játékrészben, az is az egriek részéről, de ez nem volt elegendő. Sikerült a bravúr, 9-8-ra nyert a Szegedi VE.

Szombaton 17 órakor ismét hazai környezetben, a Tiszavirág Sportuszodában szerepel a csapat, ekkor a III. kerület lesz majd az ellenfél.

Zue.hu Szegedi VE–Eger 9–8 (3–4, 4–1, 2–2, 0–1)
MOL női vízilabda OB I., 5. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 50 néző. Vezette: Kevi, Ádám F.
Zue.hu Szegedi VE: Gyöngyösi – Szabó K. 2, Baksa B., Tátrai 1, Pádár B. 1, Botka, Gémes 4. Csere: Pap 1, Bocskay, Binder, Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Eger: Balogh – Szilágyi D. 2, Parkes 2, Eve, Lendvai N. 1, Bódi 1, Szellák 2. Csere: Torma (kapus), Sóti, Katona, Pogonyi. Vezetőedző: Sike József.
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 13/3.
Ötméteresből: 2/2, ill. -.
Kipontozódott: Botka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.