Sport

Alekszandar Sztevanovics: a futball néha ad, néha elvesz - szegedi döntetlen a Gyirmót ellen

Alekszandar Sztevanovics: a futball néha ad, néha elvesz - szegedi döntetlen a Gyirmót ellen

2023. augusztus 16., szerda
Alekszandar Sztevanovics: a futball néha ad, néha elvesz - szegedi döntetlen a Gyirmót ellen

Mindkét együttes visszafogottan kezdett, puhatolózás volt jellemző a találkozó elejére. Egy pontrúgás hozta meg a találkozó első fontosabb eseményét, ami egyből vendég gólt is eredményezett.

A 4. percben egy jobb oldali jobb lábas Takács Ronald szögletet követően Hudák Dávid bólintott a szegedi kapuba. 0-1!

A bekapott gól nem okozott különösebb zavart a hazaiak fejében, igyekeztek játszani saját játékukat. Az első hazai lövés a 7, perc esett meg, Hársfalvi hárította a bal rövidbe érkező balos lövést.

Tíz perccel később ismét egy szegedi bal láb volt veszélyes, ekkor Magyar Zsolt tekerését piszkálta ki a hosszú ficakból Hársfalvi, aki tartotta a Gyirmót előnyét védéseivel.

A 35. minutumban Gajdos mentett a gólvonal elől egy gyirmóti szabadrúgás kombinációt követően. Mindkét fél részéről sok pontatlanság volt jellemző.

Az 53. percben Magyar passzából került helyzetbe Prosser, aki bal lábbal elpörgette a labdát Hársfalvi és a kapu mellett is. Kimondottan helyzetek nem is adódtak egyik oldalt sem a második félidőben.

Még nem a 72. percben Prosser kapott egy pompás kiugratást, laposan centerezett a kapu elé, ahol Bíró Bence érkezett, és passzolta be a labdát négy méterről az üres kapuba. 1-1!

A találkozó további részét is a küzdés és akarás jellemezte, de ez helyzetekben és a nézők számára szórakoztató játékban nem nyilvánult meg.

Az állás 1-1 maradt, ezzel a Szeged-Csanád GA továbbra is veretlen, még a Gyirmót négy fordulót követően kettő ponttal áll a tabellán.

Ez volt talán az első mérkőzés a négyből a szezonban, ahol nem nálunk volt többet a labda. Álomszerűen kezdtünk, egy begyakorolt szöglet figura után jött a találatunk. Szép akciókat vezettünk, játszani szerettük volna azt, ami a terveinkben szerepel. Tudtuk, hogy egy komoly célokkal rendelkező, komoly ellenfélhez érkeztünk, de bíztam benne, hogy sikerül kihúzni az 1-0-val, de előnyben cseréltem, és a cserék nem azt hozták amit reméltem. Igazságos a döntetlen, de nem vagyok elégedett az előző két meccsen elhullajtott pontok miatt. Meg kell dolgozni nagyon a győzelemért, de közel állunk már hozzá, azt érzem

nyilatkozta Csizmadia Csaba, a Gyirmót FC vezetőedzője.

A találkozó kezdeténél, de már a előtte is kizárólag a három pont megszerzése volt a célunk. Könnyű gólt kaptunk az elején, nehéz volt ellenük játszani. Tördelték a játékot, muszáj volt óvatosnak lennünk, nem nyílhattunk ki, mert veszélyes kontrákat vezettek. A második félidőben teljesen kontrolláltuk a meccset úgy gondolom. Az ellenfél kapusa szenzációs meccset tudhat maga mögött, ő volt az oka annak, hogy nem sikerült mind a három pontot megszereznünk. A futball néha ad és néha elvesz. Bízok a játékosaimban, ha a megkezdett munkát így folytatják, akkor jönnek a győzelmek majd

mondta a találkozó után Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

Merkantil Bank Liga, 4. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr 1–1 (0-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum 1231 néző. Vezette: Farkas Tibor (Szalai Dániel, Sinkovicz Dániel).
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Gera – Nyári, Bíró B. (Daru, 90+1.) – Prosser, Gajdos (Óvári, 62.), Magyar Zs. (Radics, 76.) – Borvető (Palincsár, 62.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Polgár K., Hudák D., Csörgő, Jova – Kovács M., Szőke G. – Soltész D., Madarász M. (Kovács D., 57.), Takács R. (Medgyes, 57.) – Adamcsek (Pető, 66.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gól: Bíró (72.), ill. Hudák D. (4.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.