Sport

Moldáv, vagy cseh ellenféllel csatázhat a BL-főtábláért a Fradi

Moldáv, vagy cseh ellenféllel csatázhat a BL-főtábláért a Fradi

2022. augusztus 2., kedd
Moldáv, vagy cseh ellenféllel csatázhat a BL-főtábláért a Fradi

Kiderült, kivel játszhat a magyar bajnok, ha továbbjut az azeri Qarabag ellen.

A moldovai Sheriff Tiraspol vagy a cseh Viktoria Plzen lesz az ellenfele a Ferencváros labdarúgócsapatának a Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában, ha a magyar bajnok a harmadik körben túljut az azeri Qarabag együttesén.

Az európai szövetség (UEFA) honlapján közvetített keddi sorsoláson az is kiderült, hogy a következő fordulóban az FTC hazai pályán kezdi a párharcot, és a visszavágót játssza idegenben. A Sheriff Tiraspol az előző idényben csoportkörös volt a BL-ben, ott a többi között legyőzte a későbbi győztes Real Madridot is. A cseh bajnok legutóbb a 2018-19-es idényben szerepelt a főtáblán. A rájátszás-párharc mérkőzéseit augusztus 16-17-én, valamint egy héttel később rendezik. A győztes ősszel a BL-, a vesztes az Európa-liga-főtáblán szerepelhet.

A sorsoláson arra is fény derült, amennyiben a Ferencváros alul marad a Qarabaggal szemben a BL-selejtező harmadik körében, úgy az ír Shamrock Roversszel vagy az északmacedón Skupival játszhat az Európa-liga csoportköréért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.