Sport

Hatalmas elismerésben részesült Kanyó Dénes szegedi búvárúszó

Hatalmas elismerésben részesült Kanyó Dénes szegedi búvárúszó

2021. január 8., péntek
Hatalmas elismerésben részesült Kanyó Dénes szegedi búvárúszó

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) pénteki tájékoztatása szerint a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) honlapján január 8. és február 8. között minden nap lehet szavazni a listán szereplőkre. Az első körben - január 20-ig - kialakul a legjobb 10 mezőnye, utána pedig a versenyben maradókra lehet voksolni.

A legjobb 24 versenyzőt az egyes sportágak nemzetközi szövetségei választották ki.

"Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, és úgy gondolom, hogy ez egyben a magyar búvársport és a hazai sport dicsősége is" - mondta Kanyó Dénes, aki 1997-ben szerepelt először Világjátékokon. Akkor, Lahtiban egy váltóban szerzett ezüstéremmel zárt. 2009-ben Kaohsziungban is dobogóra állt, bronzérmes lett, sportpályafutását pedig 41 évesen, Wroclawban koronázta meg, amikor aranyérmet nyert 2017-ben. Kanyó 2013-ban is ott volt a játékokon, Caliban két negyedik helyezéssel zárt.

A szegedi sportoló többször nyert világ- és Európa-bajnokságon érmet, a mai napig versenyez, és a Világjátékokon elért eredményein túl ezt az életpályát ismerte el az IWGA azzal, hogy beválogatta az All Star-ba - olvasható a NVESZ közleményében.

A Világjátékokat az olimpiákhoz hasonlóan négyévente rendezik meg, mindig a nyári játékok utáni évben. Az olimpián kívüli sportágak seregszemléje - a tokiói halasztás miatt - legközelebb 2022-ben lesz az egyesült államokbeli Birminghamben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.