Elismeréseket vehettek át a Csongrád megyei rendőrök

2017. október 20., péntek · Hozzászólok

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője október 20-án – írja a police.hu. Tovább »

Vida György: földrajzos az oktatás és a kutatás szimbiózisában

2017. augusztus 5., szombat · Hozzászólok

vida_gyorgy008kf

„A mai kornak megfelelő módszerekkel kívánom átadni a tudást a hallgatóknak” – nyilatkozta Vida György, a Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék tanársegédje. A közelmúltban Aranykréta Díjjal elismert fiatal oktató beszélt hírportálunknak a szakmai kihívásokról, a kutatási területeiről és a jövőbeli terveiről is. Tovább »

Elismerések és kitüntetések a Tűzoltók napja alkalmából

2017. április 25., kedd · Hozzászólok

A Rendőrség és a Tűzoltóság Napja alkalmából a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át a katasztrófavédelem több munkatársának, valamint olyanoknak, akik valamilyen tettükkel, életek és értékek mentésével tűntek ki az utóbbi időszakban. Tűzoltónap alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon is ünnepeltek. A rendezvényeken több Csongrád megyei munkatárs is elismeréseket vehetett át – közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Tovább »

Kertész Péter: Sikerült áthidalni a szezonalitást, az emlékpark minden eddiginél több embert vonzott idén

2016. december 13., kedd · 14 hozzászólás

megyei_kozgyules21_gs

Egyetlen hiteles történelmi emlékművüket, a monostort is szeretnék bevonni az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatói útvonalába, sőt virtuálisan fel is szeretnék építeni – tudtuk meg Kertész Pétertől, aki a Csongrád Megyéért Emlékérem átvétele után úgy fogalmazott, nem az ő személyének, hanem az emlékpark minden munkatársának szól az elismerés Tovább »

Túrós András: Nélkülözhetetlen a határnál szolgálatot teljesítő polgárőrök munkája

2016. december 12., hétfő · 7 hozzászólás

megyei_kozgyules19_gs

A Magyarország és Európa határait védő polgárőröknek szól a megyei közgyűlés elismerése – hangsúlyozta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, akinek Csongrád Megyéért Emlékérmet ítélt meg a grémium. Mint elmondta, az OPSZ Határvédelmi Tagozata jövőre kezdi meg munkáját, a térségben ugyanis továbbra is komoly munka hárul az elsősorban a tanyavilág ellenőrzését végző polgárőrökre, akik speciális felkészítést is fognak kapni. Tovább »

Átadták az idei báró Gelsey Vilmos-díjakat

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

Gelsey_Vilmos_dij_2016

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete díjait december 5-én, a budapesti Gellért Szállóban megtartott ünnepségen adták át a magyar köznevelés kiemelkedő pedagógusi, gazdasági szakértői teljesítményeinek elismerésére. Tovább »

Átadták a Fogyatékosság-barát Munkahely elismeréseket

2016. december 3., szombat · Hozzászólok

Az idén 28 díjazott vehette át a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a fogyatékosok világnapján, szombaton, köztük nagyvállalatok, kis- és közepes vállalkozások, civil szervezetek, költségvetési intézmények – tájékoztatta a Salva Vita Alapítvány az MTI-t. Tovább »

A szociális szféra dolgozóit ünnepelték Szegeden

2016. november 15., kedd · 2 hozzászólás

szocialis_munkaert_dij008kf

Három díjat és egy elismerő oklevelet adtak át idén a Szociális Munka Napja alkalmából Szegeden a Kisszínházban. Köszöntőjében Botka László polgármester méltatta az elhivatott szakemberek munkáját, és biztosított arról is, hogy az önkormányzat a jövőben is támogatja az ágazatot. Tovább »

Érdemkereszttel ismerték el a városvédő polgár munkásságát

2016. augusztus 25., csütörtök · 8 hozzászólás

szilagyi_arpad003kf

Állami kitüntetést adományoztak Szilágyi Árpádnak, így elismerve évtizedes tevékenységét, amellyel Szeged kulturális és építészeti örökségét kívánta megvédeni. A városvédő polgár szerint az elismerés nemcsak neki szól, hanem a mellette tevékenykedő más civileknek is. Idén tölti be 80. életévét, ennek ellenére rengeteg terve vár még megvalósításra. Tovább »

Hárman vehették át idén a Vedres-díjat

2016. június 3., péntek · Hozzászólok

vedres_dij04_gs

A tavaly alapított Vedres István-díjat Csada Lászlónak, Körmöczi Ernőnek és Nagy Imrének adták át a IX. Nemzetközi Építésügyi Konferencia keretében. Tovább »

Bálint József: A Táncsics-díjat Szegednek, az érdemkeresztet Hódmezővásárhelynek köszönhetem

2016. március 16., szerda · Hozzászólok

balint_jozsef02_gs

Magyar Arany Érdemkereszttel ismerték el Bálint József szegedi újságíró, szerkesztő munkásságát. Habár Délvidéken született, karrierje kezdete a Vajdasághoz köti, mégis Szeged és Hódmezővásárhely is közel áll szívéhez. Tovább »

Toroczkai: A szülőföldtől kapott elismerés a legbecsesebb!

2015. november 2., hétfő · 7 hozzászólás

megyei_kozgyules_morahalom39_gs

A migrációs válság kapcsán Ásotthalom közösségének a helytállását is elismerte a megyei önkormányzat, ami Toroczkai László szerint mindennél többet ér. A település Mórahalommal és Röszkével összefogva a kormánytól mezőgazdasági és egyéb káraik enyhítését kérvényezte, illetve a polgárőr szervezeteik támogatását. Tovább »

Megyei közgyűlés: Elismerést kaptak a migrációs helyzetben helytálló települések lakosai

2015. október 30., péntek · 2 hozzászólás

megyei_kozgyules_morahalom21_gs

A migrációs válságban érintett és kimagasló helytállásáról tanúbizonyságot tevő Ásotthalom, Mórahalom és Röszke települések lakosainak munkáját, kitartását emlékéremmel ismerte el a Csongrád Megyei Közgyűlés Mórahalmon megtartott testületi ülésén. Tovább »

Nagykorúságát és kiválóságait ünnepelte Algyő + FOTÓK

2015. október 2., péntek · Hozzászólok

algyo_diszkozgyules11_gs

A tizennyolc éve önálló Algyő ma már nem csupán Csongrád megyének, hanem az egész Dél-Alföldnek is a gyöngyszeme – jelentette ki Molnár Áron polgármester az Algyő Napja alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen, ahol a nagyközség kiválóságait is díjazták. Tovább »

Szilasi a könyvhéten: “Az olvasás a szabadság érintetlen birodalma” + FOTÓK

2015. június 4., csütörtök · Hozzászólok

konyvhet_megnyito01kfA mai nappal az ország számos városában kezdetét vette az Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozat, vagyis az olvasás szerelmeseinek leginkább várt programkavalkádja, amikor is a kiadók legfrissebb köteteit vásárolhatják meg az érdeklődők, s találkozhatnak kedvenc szerzőikkel.
Tovább »

Balogh Elemér: Valódi otthonommá vált Szeged

2015. május 23., szombat · 5 hozzászólás

balogh_elemer01_gs

Balogh Elemér nagy megtiszteltetésnek tartja a díszpolgári címet, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: sohasem érezheti úgy az ember, hogy teljesen megszolgálta azt. Az SZTE jogi karának tudományos ügyekért felelős dékánhelyettese a SZEGEDma.hu-nak arról is nyilatkozott, hogy a kilencévnyi alkotmánybíráskodás mindig is meghatározó része marad életének, és arra is kitért, hogy szeretett városától, Szegedtől sosem szakadt el. Tovább »

Csoma Zsanett – orvos, kutató és Aranyanyu is + FOTÓK, VIDEÓ

2014. december 11., csütörtök · 2 hozzászólás

csoma_zsanett03_gs

Földre szállt angyalok – így is nevezik a Richter Aranyanyu Díjjal elismert nőket. Az idei egyik díjazott Csoma Zsanett lett, aki bőrgyógyászként gyermekekkel foglalkozik, például olyan babákkal, akik korábban vagy betegen jöttek a világra. Tovább »

Csongrád megyei sportolókat is díjaztak a sportszövetségek

2014. december 10., szerda · Hozzászólok

SZS20140814_karasz_anna_vajda_attila_koszontese_003

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére immáron évtizedek óta választják meg a legjobbakat a magyarországi sportszövetségek. Az idei esztendőben 50 sportágban választottak legjobbat, több Csongrád megyei sportoló részesült a szövetségek elismerésében. Tovább »

Történészeknek, lelkésznek és volt képviselőnek ítélték oda a Bethlen Gábor-díjat

2014. november 16., vasárnap · Hozzászólok

bethlen-díj

Egyed Ákos történettudósnak, az Erdélyi Múzeum Egyesület volt elnökének, Sir Bryan Cartledge angol történésznek, diplomatának, egykori nagykövetnek, Markus Meckel evangélikus lelkésznek, a Német Demokratikus Köztársaság utolsó külügyminiszterének, valamint Zétényi Zsolt ügyvédnek, volt MDF-es parlamenti képviselőnek ítélte oda idén a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma az erdélyi fejedelemről elnevezett díjakat. Tovább »

Rangos elismerést kapott Asztalos Tibor – az általa kifejlesztett programmal vizsgáztatnak

2014. június 11., szerda · 3 hozzászólás

asztalos_tibor01_gs

Oktatási és nevelési munkájának elismeréseként Szent-Györgyi Albert-díjban részesült Asztalos Tibor. Az SZTE ÁOK nyugalmazott egyetemi oktatóját a természetkedvelők és a csillagászok is ismerhetik, míg az egyetemen az általa kifejlesztett programmal vizsgáztatnak. Tovább »

Határon átnyúló fogyasztóvédelem – szerb-magyar megállapodás + FOTÓK

2013. június 6., csütörtök · Hozzászólok

nfu_gory_001_gsEgyüttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége és a Zentai Fogyasztói Központ. A rendezvényen átadták a “Consumer Friendly Trader” elismerést is, mellyel elsőként hazánkban a Ligetfürdő-t díjazták.
Tovább »