Sport

A nap kérdése a kézilabda-világbajnokságon: Norvégia vagy Franciaország lesz az ellenfelünk?

A nap kérdése a kézilabda-világbajnokságon: Norvégia vagy Franciaország lesz az ellenfelünk?

2021. január 25., hétfő
A nap kérdése a kézilabda-világbajnokságon: Norvégia vagy Franciaország lesz az ellenfelünk?

A címben feltett kérdésre egyszerű a válasz. Ha a magyar férfikézilabda-válogatott hétfőn este döntetlent játszik vagy nyer a spanyolok elleni, utolsó középdöntős mérkőzésén, akkor Norvégia ellen játszhatnak a fiúk az elődöntőért, ha kikap a csapat, akkor a franciákkal meccsel.

Ha arra keressük választ, hogy melyik lenne jobb a magyaroknak, akkor talán rá is vághatnánk, hogy mindegy. A norvégok az utóbbi Európa-bajnokságon bronzérmet, a világbajnokságon ezüstöt nyertek, a franciák pedig az utóbbi évtizedben nyertek vb-t, Eb-t és olimpiát is.

A magyar válogatott szakmai stábjával is erről beszélgettünk videóinterjúnkban.

Az eddigi mérkőzéseken a mieinknélMikler Rolandvolt a legtöbbet a pályán 3 óra 42 perccel, utána jön valamivel lemaradvaLékai MátéésBánhidi Bence(3 óra 29 és 3 óra 28 perc) - ők meghatározó játékosai voltak az eddigi meccseken, az őket követők (Máthé Dominik vagy Sipos Adrián) már nem érik el a 3 óra játékidőt. Nagy kérdés, hogy a három említett játékos mennyi pihenőt kaphat a spanyolok ellen - ha egyáltalán nevezi őket a meccsre a szakmai stáb.

Ellenfelünknél jobban eloszlott a játékidő, 2 óra 47 perccel a szélső Ángel Fernández volt a legtöbbet a pályán, utána azonban kilencen is a 2 óra 15 és 35 perc közötti sávban vannak.

A csoportgyőzelem mellett szól, hogy az élen végző csapatnak a szerdai negyeddöntő ellőtt nem kell szállodát váltania és Új fővárosban játszhatja a következő mérkőzését.

SPANYOL A SPANYOLOK ELLEN

Chema Rodríguez 2012-ben került a Telekom Veszprémhez, amellyel ötször-ötször nyert magyar bajnokságot és Magyar Kupát, valamint kétszer nyerte meg a SEHA-ligát. 2017 nyarán a francia Saran Loiret Handball együtteséhez szerződött, s 2019-ben a magyar válogatott edzői stábjához került. A több mint 150-szeres spanyol válogatott kézilabdázó most hazája ellen készíti fel a mieinket – több korábbi csapattársa ellenében.

- Természetesen most is tartom velük a kapcsolatot, a csapattársaim voltak, és az elmúlt napokban is beszéltünk. Érzelmes lesz hallani a spanyol himnuszt, sohasem gondoltam volna játékosként, hogy egy nap majd a spanyolok ellen fogom vezetni a csapatomat. De az élet tele van furcsaságokkal. Ettől függetlenül megpróbálunk nyerni. – olvasható Chema Rodríguez nyilatkozata az IHF (Nemzetközi Kézilabda-szövetség) honlapján.

A világbajnokságról Bánhidi Bence adott exkluzív interjút a Rádió 88-nak.

https://soundcloud.com/radio88szeged/banhid-bence-exkluziv-interju-a-kezilabda-vb-rol

NEM AKÁRKI MONDTA BÁNHIDI BENCÉRŐL, HOGY A VILÁG LEGJOBBJA

"Véleményem szerintBánhidia világ legjobb beállója. Sok nagyszerű játékos van azon a poszton, de ő a legjobb" - nyilatkozta a 60 éves Vujovic a balkan-handball.com szakportálon. A MOL-Pick Szeged kézilabdázója eddig 23 találattal segítette a magyar válogatottat az egyiptomi világbajnokságon, ezzel a házi góllövőlista második helyén áll.

"Eddig a magyarok tették rám a legjobb benyomást, örülök, hogy ilyen szinten láthatom őket. Megérdemelték, mert abban az országban az emberek imádják a kézilabdát" - nyilatkozta. Hozzátette, a Szeged és a Veszprém játékosait, Bodó Richárdot,BánhidiBencét, Lékai Mátét és Mikler Rolandot mindenki ismeri, de Máthé Dominiktól senki sem számított ilyen jó teljesítményre. Mikler elképesztő. Nem emlékszem, mikor játszott rosszul. Mindig jól, vagy fantasztikusan véd. Remek kapus" - vélekedett.

A montenegrói Vujovic játékosként olimpiai arany- és bronzérmet, világbajnoki arany- és ezüst, illetve Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a jugoszláv válogatott tagjaként, a BEK-et pedig háromszor nyerte meg. A szlovén válogatott szövetségi kapitányaként harmadik lett a négy évvel ezelőtti világbajnokságán.

A Magyarország-Spanyolország kézilabda-világbajnoki középdöntő mérkőzés 18 órakor kezdődik az egyiptomi Új fővárosban.


   



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.