Sport

Döntetlen a szerbek ellen

Döntetlen a szerbek ellen

2020. november 15., vasárnap
Döntetlen a szerbek ellen

Alaposan felforgatott kezdőcsapattal állt fel az Eb-re csütörtökön kijutott magyar válogatott, amelynek színeiben most debütált a hódmezővásárhelyi születésű, pályafutását a Tisza Volánban kezdő Kecskés Ákos a védelem tengelyében. A kispadon az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzője, Gera Zoltán irányított, mivel Marco Rossit követően segítője, az Izland ellen három napja meccselő Cosimo Inguscio pályaedző koronavírustesztje is pozitív lett.

Ugyan a magyar csapat kezdte aktívabban a találkozót, a vendégek szerezték meg a vezetést bő negyedóra játékot követően. A kapott gól nem szegte a magyarok kedvét, akik leginkább Szoboszlai Dominik révén próbálkoztak. Az egyenlítő gólt ugyanakkor Kalmár Zsolt szerezte egy gyönyörű összjáték végén a 39. percben.

MTI/Koszticsák Szilárd

A fordulást követően mintha egy fokozattal lejjebb kapcsoltak volna a csapatok, döcögős mezőnyjáték alakult ki, a kapuk nem forogtak veszélyben. A második félidő első helyzetére a 81. percig kellett várni, Jovic célt tévesztett, nem sokkal a rendes játékidő vége előtt pedig Dibusz Dénesnek kellett nagyot védenie.

A magyar válogatott a Nemzetek Ligája szerdai, záró fordulójában Törökországot fogadja a Puskás Arénában, és még a feljutást jelentő első helyet is megszerezheti.

NEMZETEK LIGÁJA, B -LIGA
3. CSOPORT, 5. FORDULÓ

Magyarország-Szerbia 1-1 (1-1)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Nyberg (svéd)
Magyarország: Dibusz – Botka, Lang, Kecskés – Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á., Sigér (Nego, 58.), Holender (Hangya, 68.) – Kalmár, Szoboszlai (Schäfer, 78.) – Nikolics (Könyves, 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a pozitív koronavírustesztet produkáló kapitányt ezúttal Gera Zoltán helyettesítette a kispadon)
Szerbia: Dmitrovics – Milenkovics, Szpajics, Gudelj – Radonjics (Vlahovics, 79.), Lazovics (Gacsinovics, 58.), Lukics, Ne. Makszimovics (Grujics, 62.), Risztics (Mladenovics, 62.) – Jovics, Tadics (Sz. Milinkovics-Szavics, 79.). Szövetségi kapitány: Alekszandar Jankovics (az eltiltott Ljubisa Tumbakovicsot helyettesítette)
Gólszerző: Kalmár (39.), ill. Radonjics (17.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.