Sport

A Barcelona szerint a Fradi bukaresti csapat

A Barcelona szerint a Fradi bukaresti csapat

2020. november 30., hétfő
A Barcelona szerint a Fradi bukaresti csapat

Kedden 21.00-s kezdéssel (tv: M4 Sport) a budapesti Puskás Arénában fogadja a Ferencváros a Barcelonát a BL csoportkörében, ám a katalán klubFacebook-oldala bukaresti meccsről számolt be. A magyar és a román főváros nevének hangzása valóban hasonló, hibát pedig bárki elkövethet, de csaknem két óra kellett az oldal szerkesztőinek, hogy helyesbítsenek, azt is nagy valószínűséggel csak azért tették meg, mert ellepték a bejegyzést a magyar hozzászólások.

Volt, aki kikérte magának a sértést, mondván, összekeverni Budapestet Bukaresttel a magyaroknak körülbelül olyan, mint nekik összemosni Katalóniát Spanyolországgal, mások viszont a vicces oldalát fogták meg a történetnek: „Menjetek csak Bukarestbe, így a miénk lesz a három pont Budapesten!” – írta egy magyar.

Nem először esik meg, hogy Spanyolországban összetévesztették a két várost futballügyben. 2012-ben Bukarestben rendezték az Európa-liga döntőjét, amelyet az Atlético Madrid 3-0-ra nyert meg az Athletic Bilbao ellen, és a hírek szerint a baszk klub négyszáz szurkolója véletlenül Budapestre utazott a román főváros helyett. Ráadásul a döntő bemondója is belesétált a csapdába, ugyanis a bukaresti meccsen így köszönt be: „Jó estét, Budapest!”

A Barcelona egyébként a honlapján részletes múltidézővel készült a Ferencváros elleni mérkőzésre, amelyben természetesen Budapestről írnak, és még azt is megjegyzik, hogy legutóbb 45 évvel ezelőtt lépett pályára a klub a magyar fővárosban. A Barcelona 1975-ben a Vasast győzte le 1-0-ra a néhai Népstadionban, azóta most először tér vissza Budapestre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.