Sport

Dupláztak a Lázárok a díjhajtásban Fábiánsebestyénen

Dupláztak a Lázárok a díjhajtásban Fábiánsebestyénen

2017. május 6., szombat
Dupláztak a Lázárok a díjhajtásban Fábiánsebestyénen
lazar_vilmos_fabiansebestyen

Az első versenyszámban ma a kettes és a négyesfogatok álltak rajthoz, és mindkét kategóriában magyar versenyző szerezte meg az első három helyezést. A kettesek díjhajtó versenyét a tizenegyszeres világbajnok magyar hajtó, Lázár Vilmos (39,17) nyerte a díjhajtás versenyszámot a kettesfogatok versenyében, a Kinizsi Parkban. A dobogó második és harmadik fokára szintén magyar hajtó állhat, hiszen a második legjobb eredményt Szilágyi Zsolt (47,02) érte el, míg harmadikként Hódi Károly (49,49) zárta a kategória díjhajtó versenyszámát. A négyesfogathajtók versenyében a nyolcszoros világbajnok, Lázár Zoltán (43,18) végzett az élen. A második helyezést is magyar hajtó, a világbajnok Dobrovitz József (47.55) hozta el, míg harmadikként Móró Lajos zárt (49.67). Szombaton a maratonhajtással folytatódik a verseny.

Lázár Vilmos: még lehet javítani a fogat teljesítményén

Összességében nem értékelte rossznak pénteki díjhajtását Lázár Vilmos, aki a versenyszámban maga mögé utasította a mezőnyt. - Szezon eleje van és ilyenkor szezon eleji formát mutatnak a fogatok is, legalábbis az enyémről elmondható volt ez ma mindenféleképp – mondta, hozzátéve, hogy bár ismeri lovait, régóta hajtja őket, de a lovak is változnak évről évre. - Körülbelül azt a melegítést végeztem velük, mint amit az előző években, de ez most nem vált be. Valami újat kell kitalálni, hogy abban a 10 percben tökéletesen tudjanak teljesíteni, bár összességében elégedett vagyok - fejtette ki a tizenegyszeres világbajnok, aki a szombati maratonhajtó versenyszámban Bentállal és Bónusszal versenyez a kettesfogathajtó kategóriában. Lázár Vilmos miután bemutatta díjhajtó programját, azonnal a maraton-tanulásra összpontosított. Mint elmondta: már csütörtökön 18 kilométert gyalogoltak, hogy bejárják a pályát, felmérjék az apró részleteket, annak ellenére, hogy ismerik a helyszínt, hiszen az akadályok, minden évben másképp vannak kijelölve. - Az idei maratonhajtó pálya sem lett egyszerűbb, mint amilyen az előző években volt. Memorizálni kell – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a fábiánsebestyéni május eleji időpont minden évben a felkészülés első nagyobb állomása, és azoknak a fogatoknak az első versenye, amelyek a komolyabb erőpróbákra készülnek. A fogathajtók ilyenkor egymást és saját fogataikat is figyelik, hogy hogyan sikerült a felkészülés, milyen új lovak vannak a mezőnyben. A verseny azonban alkalmat ad arra is, hogy kiderüljön, miken lehet még javítani.

A Kincsem – Nemzeti Lovas Program ötletgazdája is jelen volt a versenyen

Magyarország örökös bajnoka, Dallos Gyula nagy megtiszteltetésnek tekinti, hogy ismét meghívást kapott Fábiánsebestyénbe, szerinte ugyanis a világ egyik legjobb fogathajtó versenyt rendező nemzetének leghíresebb helyszíne a Kinizsi Park. A Kincsem - Nemzeti Lovas Program ötletgazdájaként örül annak, hogy populárissá vált a lovaglás. - A lovaglás egy viselkedési forma, hiszen ha napi tevékenységként végzik, megérintődik a test és a lélek. A gyerekeket a rossz virtuális világból vissza tudja hozni a reális életbe. Azon vagyok, hogy az iskolai testnevelésbe integrálódjon be a lovaglás oktatása, mert ezzel a nemzet javára nagyon sokat tudunk tenni– mondta, hozzátéve, hogy Magyarországon a lovassportokat művelők száma minden szakágban hatványozottan megemelkedett, amely nagy optimizmusra ad okot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.