Sport

Ejtőernyősők szinesítik Szeged egét a hétvégén + FOTÓK

Ejtőernyősők szinesítik Szeged egét a hétvégén + FOTÓK

2016. szeptember 2., péntek
Ejtőernyősők szinesítik Szeged egét a hétvégén + FOTÓK
ejtoernyosok009kf

Szombaton kezdődik a XVII. MATASZ Kupa Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Verseny a szegedi reptéren, a Halfesztiválon nyitják meg a rendezvényt.

A Magyar Tartalékos Szövetség által szerveztt verseny komoly hagyományokkal rendelkezik és évről évre nő a résztvevők száma, a szegedi rendezvényt meglelőzően Moldávia, Románia, Bulgária és Lengyelország is otthont adott hasonló megmérettetéseknek, a magyarorszégi az utolsó állomás. Péntek délelőtt még csak gyakoroltak az ejtőernyősők a szegedi reptéren, de szombattól élesben megy az ugrás. A megmérettetésen tizenöt négyfős csapat versenyez, az indulók körlbelül felét külföldiek teszik ki. A verseny lényege, hogy ezer méterről kiugorva egy kis pontra kell leérkezni, tizenhat centiméteres tévesztésig számít érvényesnek az ugrás, vagyis igen nagy pontosságra van szüksége a résztvevőknek, akik azonban nem esnek kétségbe, ugyanis döntően katonákról van szó, az ugrásaik száma ezres nagyságrendekben mérhető. A nyitóünnepséget szombaton 11 órakor az újszegedi Partfürdőn tartják a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválhoz kapcsolódva. A versenyt annak fővédnöke,

Simicskó István

honvédelmi miniszter nyitja meg. Az ünnepség ezt követően a világbajnok csapat egyik tagja,

Varga Tamás

bemutató ugrásával folytatódik, aki a Magyar Tartalékos Szövetség zászlaját hozza a helyszínre ejtőernyővel. Elkíséri a szegedi paprikás boszorkány is, aki a halfesztivál nagy bográcsába hozza a paprikát, valamint az utolsó ugró egy szatyor apró hallal járul hozzá a verseny alapanyagaihoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.