Sport

Koraszülöttekért futottak az újszegedi ligetben

Koraszülöttekért futottak az újszegedi ligetben

2016. május 28., szombat
Koraszülöttekért futottak az újszegedi ligetben
Exif_JPEG_420

Idén is rengetegen csatlakoztak a negyedik alkalommal megrendezett “Fuss az életekért” jótékonysági futóversenyhez. A szervező Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra az életmentő munkára, amelyet már 24 éve végez Dél-Magyarországon - adta hírül az elavidek.hu szombaton.

A portál

cikke szerint

a koraszülött mentőautó évente átlagosan körülbelül 1300 újszülöttet és koraszülöttet szállít az egész régióban. Az elmúlt évek futóversenyein, ahogyan idén is, az összegyűlt összeget a mentő műszereinek korszerűsítésére fordítják. Ezévben a verseny 1000 forintos nevezési díjaiból, és a helyszíni felajánlásokból egy savbázis meghatározó gépet terveznek vásárolni. A futóversenyen 4,4 és 1,6 km-es távokra lehetett jelentkezni, a versenyzők között pedig voltak családok, kicsik, nagyok és babakocsival futó sportos anyukák is. A rendezvény ideje alatt arcfestés, kézműves foglalkozás is várta a résztvevőket, illetve bárki megtekinthette a koraszülött mentőautót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.