Sport

Gyorskorcsolya: negyedik lett Jászapáti Petra Lillehammerben

Gyorskorcsolya: negyedik lett Jászapáti Petra Lillehammerben

2016. február 15., hétfő
Gyorskorcsolya: negyedik lett Jászapáti Petra Lillehammerben
jaszapatipetra_sanok

Pénteken rajtolt el a Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok, amelyen a Szegedi Korcsolyázó Egyesületet Jászapáti Petra képviseli. A szegedi versenyző az 1000 méteres versenyen negyedik helyen ért célba.

A Lillehammerben zajló versenyre a tavalyi junior világbajnokságon lehetett kvalifikációs helyet szerezni, így a világ legjobb 16 versenyzője állhatott rajthoz. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület sportolója, Jászapáti Petra dolga nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a kínai és a dél-koreai versenyző közül egyet mindenképpen meg kellett előznie a legjobb nyolchoz kerüléshez, azonban okos versenyzéssel, belső előzési íveket lezárva Jászapáti Petra maga mögött tartotta kínai riválisát, így a legjobb nyolc közé jutott. Itt már könnyebben jutott a négyes döntőbe, ahol nem sok hiányzott az éremszerzéshez, de a negyedik hely is fantasztikus eredménynek mondható, hiszen így is túlteljesítette az előzetes elvárásokat a szegedi korcsolyázó. Jászapáti Petra legközelebb kedden versenyez az 500 méteres távon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.