Sport

Tájfutás: szegedi vasutas érmek a salgótarjáni nemzetközi mezőnyben

Tájfutás: szegedi vasutas érmek a salgótarjáni nemzetközi mezőnyben

2015. augusztus 24., hétfő
Tájfutás: szegedi vasutas érmek a salgótarjáni nemzetközi mezőnyben
HK elites szegediek

Augusztus 16-20. között Salgótarjánban rendezték az idei Hungária Kupát. Évek óta ez a legnagyobb nemzetközi verseny hazánkban, ahol idén is 26 ország közel 1300 indulója állt rajthoz.

A versenyzők összetett eredményeit az öt nap futott idők összege alapján határozták meg, így nem lehetett hibázni egyik napon sem, ha valaki jó eredményt szeretett volna elérni. Az első két napon Kazáron futott a mezőny, ahol a riolittufa természeti csoda körül tervezték a pályákat. Harmadik napon a versenyközpont mellett a Beszterce lakótelepen zajlott a verseny, míg az utolsó két napon Rónabányán és környékén küzdhettek a versenyzők az elemekkel. Az időjárás nem vette kegyeibe a futókat, mert öt napon keresztül szakadó eső tette sárossá, csúszóssá a terepet, amelyen így igazi kihívás volt átkelni. Egy kis izgalommal töltötte el a futókat, hogy ezen a vidéken telepedett le a medve, aki Szlovákiából jött át hazánkba... Az SZVSE sportolói a mostoha körülmények ellenére igen szépen szerepeltek az összetett versenyben, hiszen többen is dobogón végeztek, de sok szép helyezést értek el az igen népes kategóriákban. Kiemelkedik a két elit kategóriában dobogós

Szerencsi Ildikó

és a még első éves felnőtt

Vajda Balázs

.

Eredmények:

N 12C

1. Toldi Alexandra

N 14E

2. Apró Vivien

N 16C

4. Koszta Kincső

N 16E

4. Mátyus Rebeka

N 18E

8. Zsíros Csenge

N 21E

2. Szerencsi Ildikó 5. Szerencsi Dóra

F 12E

4. Szabó Levente

F 14E

1. Jónás Ferenc

F 21E

3. Vajda Balázs

F 55

2. Szokol Lajos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.