Sport

Magyar-görög: taktikus csapatot ígér Markarián

Magyar-görög: taktikus csapatot ígér Markarián

2015. március 29., vasárnap
Magyar-görög: taktikus csapatot ígér Markarián
Magyar-görög - A görög válogatott edzése

Sergio Markarián szerint csak taktikai elemeket gyakorolt az elmúlt pár napban a görög labdarúgó-válogatott, ennek megfelelően jól felkészült a vasárnapi, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

A vendégek most debütáló uruguayi szövetségi kapitánya a Groupama Arénában tartott szombat esti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít, mert erős ellenfélnek tartja

Dárdai Pál

együttesét. "Nagyon elégedett vagyok, ez a pár nap jól sikerült, jól felkészültünk, mindenki bizonyítani akar. Bízom benne, hogy vasárnap a pályán is megmutatkozik az elvégzett munka eredménye" - értékelte

Markarián

az ausztriai edzőtáborban töltött napokat, egyúttal kiemelte, tetszik neki a magyar csapat játéka és tiszteli Dárdai Pál együttesét. Az uruguayi szakember kiemelte: érkezésével új időszak kezdődik a görög futballban, igyekeznek megmutatni mire képes valójában a válogatottjuk. A taktikáról nem sokat árult el, csupán annyit, hogy igyekeznek kijavítani azokat a hibákat, amelyeket az egy ponttal a csoport utolsó helyén álló görög csapat a selejtezők során eddig elkövetett. "Fontos, hogy a védekezésünk legyen rendben, emellett játsszunk jó futballt és próbáljunk meg gólt lőni" - foglalta össze elképzelését a görögök szakvezetője, aki csapata pozíciója ellenére bízik abban, hogy a hátralévő hat mérkőzésen sikerül kiharcolniuk legalább a pótselejtezőt jelentő harmadik helyet. Tudja, hogy aki a görög válogatott kispadjára leül, az sosem kap sok időt, de bízik a tapasztalatában, ugyanis jövőre lesz 40 éve annak, hogy edzősködik, így hozzászokott ahhoz, hogy tűzoltó feladatot kell ellátnia.

Lazarosz Hrisztodulopulosz

, a Verona középpályása arról beszélt, hogy nehéz hét áll mögöttük, de a görög csapat most nagyon együtt van és egyértelműen a három pontért jöttek Budapestre.

Szokratisz Papasztatopulosz

, a Borussia Dortmund védője azt emelte ki, hogy Markarián nagyon jó edző, aki a taktikára helyezi a hangsúlyt, konkrét dolgokat kér játékosaitól, akik azt szeretnék a pályán minél jobban megvalósítani.

Vaszilisz Toroszidisz

, az AS Roma hátvédje azt ígérte, hogy azokért a csapattársakért is küzdeni fognak, akik sérülés miatt nem lehetnek itt, sőt, vasárnap este egész Görögországért játszanak majd. Az Olaszországban légióskodó játékos szerint a csoportban azoknak a válogatottaknak van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra, amelyek elöl állnak a tabellán, de szeretnék megnyerni mind a hat előttük álló mérkőzést és elérni a továbbjutást.

A görög válogatott várható összeállítása:

Oresztisz Karnezisz - Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Sztafilidisz - Panajotisz Tahcidisz, Andreasz Szamarisz, Lazarosz Hrisztodulopulosz, Jannisz Fetfacidisz, Panajotisz Kone - Sztefanosz Athanasziadisz.

A taktika hadszínterén aratnának ma sikert a görögök - nekünk az is elég, ha eggyel többet rúgunk náluk! Szerintetek összejön Dárdai Pál csapatának ma a győzelem a hellének felett?

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.