Sport

Vízilabda: már a 32 között az SZVPS és a HVSC Lignanoban

Vízilabda: már a 32 között az SZVPS és a HVSC Lignanoban

2014. június 27., péntek
Vízilabda: már a 32 között az SZVPS és a HVSC Lignanoban
HVSC

A középszakasszal folytatódott az olaszországi Lignano városában a világ egyik legnagyobb utánpótlás vízilabda eseménye, a HABA-WABA fesztivál.

A 11 évesek tornáján induló 96 csapatból a csoportküzdelmek után mind az öt magyar csapat - a Szegedi Vízipóló Suli, a Hódmezővásárhelyi VSC, a ZF Eger, az FTC és a Debreceni VSE - továbbjutott a legjobb 64 közé. A középszakaszban a Szegedi Póló Suli fiataljai előbb szoros mérkőzésen 3-2-re nyertek az Aquavion Vomero, majd 11-4-re a Draghi Salerno ellen. A vásárhelyiek is tovább meneteltek, előbb bravúros sikert értek el a Perugia első csapata elleni 5-3-as győzelemmel, majd a görög Vouliagmeni Xifiest ütötték ki 10-0-ra. A másik három magyar gárda is veretlen maradt, így a péntek délelőtti, a középszakaszt záró forduló eredményeitől függetlenül - amikor az SZVPS az olasz 2001 Tigri Padova, míg a HVSC a szintén olasz Lavagna 90 ellen mérkőzik - már ott vannak a legjobb 32 között. Péntek délután már a legjobb 16 közé jutásért, majd este a legjobb 8 közé kerülésért játszanak csapataink egyenes kieséses rendszerben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.